Maailma kõige elamisväärsemate linnade edetabelis on teisel kohal Berliin

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brandenburgi värav Berliinis
Brandenburgi värav Berliinis Foto: PantherMedia / Scanpix

Saksamaa pealinn nimetati selle aasta kõige elamisväärsemate linnade edetabelis teisele kohale ja Soome pealinn Helsingi saavutas kolmanda koha. 

Ajakiri Metropolis avaldas nimekirja maailma kõige elamisväärsematest linnadest ja edetabelit juhib Kopenhaagen, teisel kohal on Berliin ja kolmandal kohal on Helsingi, vahendab TheLocal.de.

Viimastel aastatel on kõik trendikad rahvusvahelised ajakirjad ühe rohkem Berliinist kirjutama hakanud. Berliini kiidetakse just innovatsiooni poolest muuta vanad ja mahajäetud hooned vajalikuks ning 21. sajandi linnapilti sobivaks. Lisaks tõstetakse esile kunstiüritusi nagu Berlin Biennale.

Olenemata suurest hulgast positiivsest tähelepanust ja sellest tulenevatest turistimassidest on Berliinis palju sotsiaalseid probleeme. Seal on Saksamaa kõige kõrgem tööpuudus, riigivõlg ja kõige madalama tasemega haridussüsteem.

Kõige elamisväärsemate linnade top kümme:

  1. Kopenhaagen
  2. Berliin
  3. Helsingi
  4. Singapur
  5. Viin
  6. Tokyo
  7. Oslo
  8. Melbourne
  9. Toronto
  10. Portland
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles