Suvel kasvas Tallinna-Helsingi liinil reisijate arv

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GEORGES GOBET / AFP

Viking Line'i reisijate arv püsis 2016. aasta suvehooajal stabiilsena. Ajavahemikul juunist augustini astus 2 290 172 reisijat ettevõtte punavalgetele laevadele, mis on 1,5 protsenti vähem kui 2015. aasta samal perioodil. Samal ajal kasvas Talllinna-Helsingi liinil reisijate arv.

Ka tänavu suvel tegid laevad Mariella ja Gabriella lisaväljumisi Tallinna-Helsingi liinil, mis märgatavalt suurendas reisijate üldarvu liinil. Ajavahemikul juunist augustini reisis Tallinna ja Helsingi vahel 748 608 reisijat (mullu 734 000).

Kui võrrelda tänavust reisijate arvu Soome ja Rootsi vahel sõitvatel laevadel eelmise aasta reisijate arvuga, siis see on püsinud samal tasemel. Pisut on langenud reisijate arv Helsingi/Turu-Stockholmi liinil ning Stockholmi-Marienhamni kruiisidel. Samas tõusis reisijate arv lühikesel liinil Marienhamnist Kapellskäri.

Viking Line'i tegevjuht Jan Hanses: «Laevaliiklus oli suvisel perioodil sujuv ning reisijate arv püsis stabiilsena. Piletite broneerimine jäetakse viimasele minutile, mis on kasvav trend olnud juba varasematel aastatel. Lisaväljumised Tallinna-Helsingi liinil olid taas väga edukad, mis kajastub ka suurenenud reisijate arvus. Tänavu suvel oli sellel liinil jätkuvalt väga suur surve piletihindadele. Lõppkokkuvõttes said hinnasurvest suurimat kasu meie kliendid, kellele pakkusime kvaliteetset teenust väga taskukohase hinna eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles