Hiina turistidele esitati Iisraeli restoranis ülisuur arve

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hummus.
Hummus. Foto: Janerik Henriksson/TT/TT NEWS AGENCY

Eelmisel nädalal levis välismeedias uudis sellest, et grupp Hiina turiste kulutas ühes Iisraeli restoranis üle 3000 euro. Pühapäeval teatas Iisraeli välisministeerium, et nad otsivad seda kaheksaliikmelist gruppi taga, et täpsustada, miks nad pidid nii palju maksma.

Iisraeli hummuserestoranid on tuntud selle poolest, et seal on rikkalikud toidud ja head hinnad. Eelmisel nädalal teatasid aga mitmed turismigruppide giidid, et ühes restoranis tehakse turistidele külma ja esitatakse hiiglaslikke arveid, kirjutab Traveller.

Restoraniomanik Jawdat Ibrahim sõnas, et turistidele esitatud arve oli igati aus ja nimetas erinevaid kalleid alkohoolseid jooke, mida Hiina turistid olid nautinud. Ibrahim selgitas, et turistid palusid privaatset ruumi ja see tähendas, et nad pidid reede õhtul ühe osa restoranist teistele külastajatele sulgema. 

Iisraeli välisministeerium ja Hiina saatkond Iisraelis otsivad hetkel turiste, et uurida, kas nad olid arvega rahul või tundus neile, et restoraniomanik tegi neile ülekohut. Iisraeli majandusleht Globes avaldas koopia turistidele esitatud arvest. Turistidele esitati arve järgmiste asjade eest:

  • privaatne ruum - umbes 950 eurot;
  • eelroad ja salatid - 155 eurot;
  • alkohol - umbes 1400 eurot;
  • magustoidud - 320 eurot;
  • teenindus - umbes 360 eurot.

«Nad teadsid neid hindu enne, kui nad siia tulid. Kui neile tundus, et neid petetakse, miks nad siis lisasid arvele veel 10 protsenti jootraha?» küsis Ibrahim. Giidide sõnul kohtles restoran turiste siiski ebaausalt. Restoran teadis ette, et tuleb vaid kaheksa inimest ja selle jaoks poleks olnud vaja üldse nii suurt osa restoranist sulgeda. Lisaks sellele väidetakse, et hindades polnud eelnevalt kokku lepitud. 

Antud juhtum otsustati avalikkuse ette tuua selleks, et tõmmata tähelepanu turistide ausale ja viisakale kohtlemisele Iisraelis. Iisraeli külastab igal aastal umbes 47 000 Hiina turisti ja välisministeeriumi üheks eesmärgiks on reklaamida Iisraeli potentsiaalse turismipiirkonnana Hiina turistide seas veelgi enam, et turistide arv muudkui kasvaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles