Kuus asja, millest peaksite rääkima enne, kui lähete koos reisile

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Reisimine oma sõbra või kaaslasega võib olla suurepärane kogemus, aga see võib teie suhte proovile panna, sest sul võivad olla kaaslasega võrreldes erinevad ootused. Tihti on nii, et üks tahab rahulikku puhkusereisi ja teine otsib seiklust. Mida sellisel juhul teha?

Psühhoterapeut Roberta Temes julgustab inimesi omavahel rääkima, mis on nende ootused ja eelistused eelseisvaks reisiks, vahendab Oyster. Siin on mõned olulised punktid, millest kindlasti peaks sõbra või kallimaga rääkima.

1. Raha

Isegi siis, kui te teenite ühe palju ja olete reisi jaoks sama palju raha säästnud, võivad teie tarbimisharjumused olla väga erinevad. Üks eelistab magada kõigi mugavustega hotellitoas ja teisele piisab, kui on voodikoht ja katus peakohal. Samuti väljas söömine võib osutuda tõeliseks proovikiviks, kui te ei ole seda omavahel läbi rääkinud.

Üks võimalus on jagada kulutused nii, et üks maksab näiteks autorendi ja teine hotelli või teha reisi  lõpus kokkuvõtte kulutustest ning jagada see kaheks.

2. Ööbimine

Kallimaga reisides on ööbimise korraldamine lihtsam, sest tõenäoliselt tahate te eraldi tuba, kus on suur voodi. Kui sa reisid sõbraga, siis on tavaliselt odavam reserveerida üks tuba, kus on kaks voodit, kui kaks eraldi tuba. Vahepeal tuleb leppida ühe suure voodiga. Küsi sõbra käest, kas ta on sellega nõus. Kui reisite mõnda peopiirkonda, siis võiks rääkida läbi ka sellised asjad, et kas see on okei, kui kumbki teist tuleb üksi või kahekesi keset ööd koju.

3. Toit ja väljas söömine

Mõne inimese jaoks mängib toit reisimisel väga suurt rolli ja teiste jaoks ei ole see üldse oluline. Seetõttu on oluline enne reisi arutada, milline on kummagi nägemus söömisest. Kas suundutakse kohe linna kõige parematesse restoranidesse või käiakse kohalikus supermarketis?

4. Transport

See on oluline punkt sellepärast, et mõned inimesed on harjunud igale poole jala minema ja teised sõidavad alati, kas ühistranspordi, takso või autoga. Jala on loomulikult kõige odavam liikuda, aga see sõltub inimese vormist ja valmisolekust terve päev jalgadel veeta.

5. Vaatamisväärsuste eelistused

Rääkige omavahel läbi, kui paljusid turistidele mõeldud vaatamisväärsusi tahate külastada. Mõnele inimesele meeldib rohkem kohalikku elu ja kultuuri kogeda, siis teised tahavad kindlasti kõiki vaatamisväärsusi külastada. Alati on võimalus, et teete näiteks pool päeva midagi eraldi.

6. Üksi olemise aeg

Isegi, kui sa reisid oma kallimaga, siis ei ole patt öelda, et sa tahad natukene aega üksi olla. Kui mõne inimese jaoks, kes on muidu kogu aeg koos, on selline üksi olemise aeg väärtuslik, siis teiste jaoks, kes ei taha kunagi üksi võõras kohas olla, tundub see mõte hirmutav. See tuleks omavahel enne reisi algust läbi rääkida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles