Kunstnik paigaldas San Francisco metroosse kiiged

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS

Lõbus ja mänguline ei ole ilmselt need sõnad, millega inimesed ühistransporti kirjeldaksid. Kunstnik Hunter Franks kinnitas juhuslikesse metroovagunitesse kiiged, mis on mõeldud kõikidele sõitjatele igas vanuses. 

«Ühest punktist teise sõitmine võib olla isegi üks ebameeldivamaid asju. Reisijatel tuleb silmitsi seista metroorongide hilinemistega, ülerahvastatud vagunitega ja räpaste metroojaamadega. Ma mõtlesin, et see on kõige parem koht, kuhu võiks natukene rõõmu süstida,» selgitas Franks Lonely Planetile.

 

A photo posted by reginafelice (@reginafelice) on

Lisaks kleepis ta piletiautomaatide juurde ruudud, kus saab keksu hüpata.

 

A photo posted by Hunter Franks (@whatcould.be) on

Inimesed on kiigud ja keksuruudud üllatavalt hästi vastu võtnud. Paljud ütlevad, et nüüd on palju lõbusam metrooga sõita, sest kiik toob alati reisijatele naeratuse näole. Kuigi kiiged on kahjuks ajutised, siis kunstnik ise loodab, et suutis inimesi inspireerida vaatama teistmoodi oma igapäeva sotsiaalset ja füüsilist keskkonda, kus nad viibivad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles