Seitse kõige tüütumat inimest, keda sa lennureisil kohtad

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lennukiga reisimine pole nõrkadele. Pikad järjekorrad ja venivad ooteajad võivad närvidele hakata ka kõige kannatlikumale inimesele, ja seda juba enne pardale astumist. Kaugele lennates on väga oluline, et õnnestuks istuda rahulike ja mõistlike inimeste lähedusse, muidu võib juhtuda, et tuleb viis tundi järjest taluda naabri jutuvada.

Viisakas inimene oskab delikaatselt lahendada ka kõige ebamugavamaid olukordi kaasreisijatega. Prevention uuris lennusaatjatelt ja etiketiekspertidelt, kuidas saada hakkama kõige tüütumate inimestega, keda lennukipardal sageli kohtab.

Kompsudega laiutaja

Peale jalaruumi tuleb lennukis pahatihti puudu peakohal asuvast pakiruumist, sest alati on neid, kes võtavad lennukisse tulles oma käed asju täis ja ei hooli teiste vajadustest. 

Kui näed, et seal on kott, mis mahuks vabalt kellegi tooli alla, siis küsi viisakalt, kelle oma see on ja paku välja, et üles saaks ruumi juurde, kui see istme alla mahutada. Kui sa ei taha seda ise teha, siis pöördu reisisaatja poole, et ta su kotile koha leiaks. Kui süüdlase toolialune ei ole juba muud nodi täis, on ta sunnitud oma asju vähemaks võtma. 

Laps, kes on jonnimiseks liiga vana

Vahel ikka juhtub, et lennukis on beebi, kes nutab. Sinna ei ole midagi parata ja see on normaalne, me kõik mõistame seda. Ka tema vanemad ei saa midagi teha, sest beebid nutavadki. Küll aga ei ole aktsepteeritav see, kui kaheksa-aastane laps jonnida möirgab ja käituda ei oska. 

Sel juhul ei ole midagi imelikku, kui vajutad nuppu ja kutsud lennusaatja, kes võib pakkuda lapsele nänni ja kõrvaklappe, et ta tähelepanu mujale juhtida. Las siis vanemad maksavad.

Paarid, kes tahavad kohti vahetada

Loomulikult hakkab hale noorpaarist, kes mesinädalatele sõites tahaks kõrvuti istuda ja kuus tundi järjest kaisutada. Aga ka sina valisid aknaaluse koha mingil kindlal põhjusel ja ei taha teiste eelistuste pärast rea keskele istuda. 

Kui keegi palub, kas ta võib sinuga kohti vahetada, siis uuri, kus ta koht asub. Kui ta koht on akna all või vahekäigu kõrval, siis ei tee see ju sulle palju tüli. Muul juhul aga pole kellelgi õigust pahandada, kui sa ei taha oma heast kohast loobuda. «Vabandust, aga ma eelistan oma kohale jääda.» Nii lihtne ongi.

Agressiivne pealevajuja

Just siis, kui sa oled oma sülearvuti paika sättinud ja hakkad tööd tegema, vajub see sulle sülle, sest ees istuv inimene tahab magada ja lükkab oma seljatoe kõige madalamasse asendisse. 

Esiteks tuleb sul arvatavasti üle istme seljatoe küünitada ja viisakalt paluda tal veidi ruumi teha, sest sa ei saa arvutit kasutada. Kui ta saadab sind sinnasamusesse, siis kutsu abijõudusid. Kuigi lennusaatjad ei saa kohustada kedagi oma seljatuge üles laskma, saavad nad ehk leida sulle uue koha.

Jutupaunik

Mõned reisijad veedavad lennureisil aega head raamatut lugedes. Sinu naaber aga on otsustanud rääkida sulle oma eluloo. 

Kui oskad jutupaunikuid juba varakult ära tunda, siis väldi teda ja pane kõrvaklapid pähe. Kui oled aga kogemata vestlusse asunud ja ta ei mõtlegi sind rahule jätta, siis ütle, et pead tööd tegema ja ava oma arvuti.

Haisvad jalad

Pole patt, kui keegi lennukis sandaalid jalast võtab, kuid ainult ignorant võtab jalast umbsed saapad, mis on tal terve päeva jalas olnud. 

Kui sul endal hakkab liiga piinlik paluda, et ta jalatsid tagasi paneks, siis pöördu teenindaja poole, kes seda teeb. Lennumeeskonnal on kohus hoolitseda selle eest, et kõigil oleks mugav, ja nad võivad haisva inimese ka lennukilt maha tõsta. Seega ei tohiks sa end küsimise pärast sugugi halvasti tunda.

Haige

Mõnel on isegi ebamugav võõrastega nii lähestikku istuda, kuid see on suisa vastik, kui võõras muudkui köhib, tatistab ja aevastab. Gripihooajal juhtub seda kogu aeg, et naabriks satub haige.

Põdur reisisell ei ürita kedagi meelega nakatada - suure tõenäosusega on tal endal palju halvem olla kui sul. Seega palun säästa teda avalikust häbist ja kui kardad haigeks jääda, palu lennusaatjalt, kas ta võib leida sulle teise koha. Kui lennuk on täis, saab ta sulle vähemalt anda niiskeid lappe, millega käsi puhastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles