Suvesoovitus: 11 üritust, mida sel nädalal külastada

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti tärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal nädalal kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Saaremaa Toidufestival 2016 Kuressaares (5.-11.09) - Head saaremaised maitsed segatakse kokku septembris toimuval Saaremaa Toidufestivalil. Üritus toob hea toidu saarlastele lähemale ja tutvustab maakonna toidukultuuri laiemale publikule. Nädala kestvast põnevast programmist on oodatud osa saama nii saarlased kui loomulikult kõik meie külalised.

2. Eesti teatri festival Draama 2016 Tartus (5.-11.09) - Eesti teatri festival Draama on kuraatorfestival, mille põhiprogrammi kuuluvad Eesti teatri huvitavamad ja parimad lavastused. Lisaks festivali põhiprogrammile, mille teema selgub maikuus, pakub festival põnevat kõrvalprogrammi, muusikasündmusi ja mõnusaid arutlusõhtuid ja ajaveetmist festivali klubis.

3. Tänavakunstifestival Stencibility 2016 Tartus (5.-11.09) - Stencibility on iga-aastane tänavakunstifestival, mille eesmärk on tunnustada eesti tänavakunstnikke nende panuse eest ühisruumi rikastamisse, tõsta kogukonna tähelepanu ja teadlikkust meid avalikus ruumis ümbritseva kunsti suhtes ning edendada Eesti tänavakunsti kultuuri. Tegevused on varieerunud stencil art võistlusest, fotokonkursist, loengutest, töötubadest ja näitustest ühistööde tegemisteni suurtele seintele ja Tartu tänavakunstikaardi koostamiseni.

4. Nargen Festival / Arvo Pärt's Days Paides, Rakveres ja Tallinnas (7.-11.09) - Eestimaa suviste kultuurisündmuste seas on Tõnu Kaljuste juhitav Nargenfestival üks mitmekülgsemaid festivale, mis pakub publikule nii kõrgel tasemel kontserte kui ka teatrielamusi, sündmusi jagub nii mitmesse Eesti linna kui ka Naissaarele. Algav 11. suvehooaeg sisaldab peale iga-aastaste Haapsalus toimuvate Kreegi päevade ja septembris aset leidvate Pärdi päevade kontsertide veel esiettekandeid, plaadiesitluskontserti ning esietendust.

5. #TEW2016 Tehnoloogiapidu Tallinnas (8.09) - Teaduspark Tehnopol korraldab teist aastat järjest põnevust ja meelelahutust täis nädala, mis kulmineerub Tehnoloogiapeoga teaduspargi linnaku hoovis.

6. Pärnu Taimelaat (9.-10.09) - Pärnu Taimelaat on suurim aiandushuviliste kokkusaamiskoht Pärnumaal.

Kevadel ja sügisel toimuval laadal kaubeldakse taimede ja aiakaupadega – seemned, istikud, aiasaadused, aiatööriistad, aiatehnika, aiamööbel jne. Sügiseselt laadalt saab lisaks osta kodumaiseid aiasaaduseid, teiste seas viinamarju, meloneid, arbuuse.

7. Nostalgiapäevad Haapsalus 2016 (9.-11.09) - Endisaegsete sõidukite paraad, vigursõit ja väljanäitus. 

Nostalgiapäevade käigus toimuvad erinevad etendused, kontserdid, temaatilised puhkeõhtud, filmiprogrammid ja palju muud üle terve linna.

8. Türi sügislaat (10.09) - Veel puudub sügisene kirevus Türi rohketes parkides, kui kesklinna pargiteedele koguneb Türi Sügislaat. Nüüd on teretulnud kõik, kes pakuvad suve jooksul aedades ja põldudel valminud vilju või soovivad neid talvevaruks soetada. Õige aeg on ka täiendada koduaeda istikute ja püsililledega. Laatade ajal korraldatakse käsitöö- ja aiandusnäitusi.

9. Koigi mõisa moosilaat (10.09) - Laadal valitakse parim moos, toimub moosikeetmise töötuba. Moosilaadale oodatakse kauplema kõiki hoidiste valmistajaid. Samuti on oodatud Eestimaal valmistatud toiduainete tootjad ja müüjad.

10. Palverännupäev Vastseliina linnuses (11.09) - Ühel septembriööl, 663 aastat tagasi sündis Vastseliina linnuse kabelis ime. Kabelist kuuldi imelist muusikat, küünlad olid ise süttinud ning rist hõljunud altaril. Risti ees olla pimedad nägijaks saanud, kurdid kuuljaks, haiged terveks. Lugedes, mis Vastseliinas toimus, kuulutanud paavst Innocentius VI Vastseliina pühaks. Imettegev rist sai põhjuseks, mis palverändurid tee Vastseliina linnuse suunas üle Euroopa ette võtsid. 

11. XI Tallinna Disainiöö Festival (12.09-18.09) - Sel sügisel käivitub taas Eesti mainekas disainifestival luues disainihuvilistele erinevaid kohtumispaiku. Avatud on kõrgetasemelised disaini presenteerivad näitused, showroom'id, galeriid; professionaalide ja disainikoolide väljapanekud. Festivali traditsioonilisse kavasse kuulub PechaKuchaõhtu, disainioksjon, töötoad nii suurtele kui väikestele, välkloengud, filmi- ja moeetendused. 

Info ürituste kohta on kokku kogutud puhkaeestis.ee lehtelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles