Eestlased rendivad välisreisil sõidukeid varasemast keskmiselt 25% enam

Reisile.ee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Eestlased rendivad järjest enam puhkuse- ja ärireisidel autosid, et tagada suuremat liikumisvabadust. Kuigi suuremad autorendiettevõtted on lihtsustanud rendilepingute tingimusi, tuleb siiski erinevates riikides lepingutingimustele tähelepanu pöörata, et reisil ootamatuid lisakulutusi vältida.

Autorendiettevõtte Budget Eesti välisrendi juhi Meryl Kärneri sõnul erineb üldistest autorendi tingimustest ja praktikast kõige enam Lõuna-Euroopa rendiagentide müügitehnika, mis on tarbijate seisukohast agressiivsem ning võib rentijale kaasa tuua lisateenuseid ja sellest lähtuvaid kulusid, mida tegelikkuses tarvis poleks.

«Arvestades, et järjest enam eestlasi on suveperioodil ja ka eelseisvaks sügiseks broneerinud reisiks sõiduki populaarsetesse Lõuna-Euroopa sihtkohtadesse nagu Horvaatia, Itaalia ja Hispaania, siis tasuks järgida rendi erisusi, et reis oleks sujuv ning autorendi teenus kvaliteetne ja mõistliku hinnaga,» tõi Kärner esile.

Välisriiki reisimisel sõiduki rentimine on sel aastal kasvanud keskmiselt 20-30 protsent – seda nii otse rendifirmast kui ka Eesti reisibüroode kaudu, mistõttu soovitab Kärner sügisreise planeerides juba varakult sõiduk broneerida, et saada võimalikult hea pakkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles