Viis trendi eestlaste sügisestes reisieelistustes

Reisile.ee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson-Cruz toob välja peamised trendid võrreldes eelmise aasta sama ajaperioodiga.

1. Üha enam eestlasi käivad sügiskuudel puhkamas Kreekas, Hispaanias ja Portugalis, kuhu saab suvel ja sügisel mugavate otselendudega. Populaarsust on kogunud Ateena, Malaga ja Lissaboni lennud ning puhkusepaketid Kreeka saartel, Kanaaridel ja Portugalis. Septembris ja oktoobris on Vahemere ääres veel meeldivalt soe ja päikseline, mistõttu sobivad need sihtkohad ideaalselt Eesti napi suve pikendamiseks ja näiteks villapuhkuseks.

2. Sügishooaja kümne populaarsema sihtkoha edetabelis on uue tulijana Dubai, mis on Tallinnast vaid kuue lennutunni kaugusel ning kus asuvad maailma suurimad teemapargid jm põnevad atraktsioonid. Paljud Dubai külastajad sõidavad ka naaberemiraati Abu Dhabisse, kus külastatakse muuhulgas Araabia Ühendemiraatide kuulsaimat vaatamisväärsust Sheikh Zayedi suurt mošeed.

3. Sihtkohtade edetabelist on välja langenud Egiptus. Languse põhjuseks on turvalisuskuvandi muutumine, mis on põhjustatud riigis toimunud sündmustest. Türgi populaarsus on kolme koha võrra langenud, kuid endiselt on tegemist ühe populaarseima puhkusereiside sihtkohaga.

4. USA lääneranniku osariigid on juba aastaid edetabeli tipus, kuna Estravel müüb sinna soodsa hinnaga lennupileteid ning Florida ja California rahvuspargid ja teemapargid ning ookeanirannik pakuvad põnevust nii seiklejatele kui perega puhkajatele. Bulgaaria, Küpros, Tai ja Itaalia on samuti ühed populaarsematest sügishooaja sihtkohtadest, mille külastajate arv on samal tasemel möödunud aastaga.

5. Sügishooajal käivad reisimas paljud lastega pered. Koolivaheajal on reiside nõudlus alati tavapärasest suurem, mistõttu on ka hinnad kõrgemad ja suurema valiku saamiseks tuleb reis pikalt ette broneerida, seetõttu soovitatakse võimaluse korral valida reisimiseks mõni muu aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles