Pagasitasud on reisijatele tegelikult kasulikud

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagas
Pagas Foto: SCANPIX

Kui üritad saada võimalikult odavat lennupiletit, kaasnevad sellega tavaliselt igasugused lisakulutused, kuid lennufirmade sõnul võib see reisijale hoopis kasulik olla.

Tavaliselt ei ole odavlennufirmadega reisides või mõne eripakkumise otsa sattudes pileti hinnas registreeritud pagas. Kuigi see on mõnikord üsna tülikas, siis lennufirmade sõnul on see reisijatele hoopis kasulik, vahendab Lonely Planet.

Ameerika Ühendriikide uurijad leidsid, et registreeritud pagasi eest raha küsimine tõstab loomulikult firmade kasumit, kuid lisaks tõuseb oluliselt ka lendude õigeaegsus. Uuringust selgus, et lennufirmad, kus tuli pagasi eest lisa maksma, vähendasid hilinemisi keskmiselt üks kuni kaks minutit iga lennu kohta.

«Kuna reisijad muutsid oma käitumist muutus lennuki pagasiruum kergemaks ning see aitas firmadel kergemini õigeaegselt väljuda,» selgitas tekkinud olukorda abiprofessor Mazhar Arikan.

Pagasitasude küsimine on muutunud reisimiskultuuri, sest inimesed on nüüd sunnitud kaasa võtma vähem asju. Lisaks avaldas see mõju ka nendele lennufirmadele, kes selliseid tasusid ei olnud sätestanud, sest inimesed on nüüd lihtsalt harjunud vähem kaasa võtma, kirjeldati uuringus.

Kõige enam paistis hilinemiste vähenemine välja just suurtes lennujaamades, kus ei tekkinud kottide kontrollimisel enam nii suuri ummikuid. Lisaks esitatakse nüüd oluliselt vähem kaebuseid pagasi lõhkumise või kadumise kohta, mis on ka arusaadav, sest suur osa inimesi reisivad vaid käsipagasiga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles