Galerii ja video: hullumeelsed kaljult vettehüppamise võistlused

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Red Bull korraldab juba aastaid kaljult vettehüppamise võistluseid, mis adrenaliinisõltlaste hulgas on äärmiselt populaarsed.

Hüppajad sukelduvad vette kuni 28 meetri kõrguselt platvormilt. Viis kohtuniku hindavad nende sooritusi ning jagavad hüpete eest punkte. Ühel hooajal toimub mitmeid võistluseid ning kõigi võistluste parim nopib endale hooaja parima tiitli.

Punkte jagatakse kümne palli süsteemis ning just nagu suusahüpeteski ei loeta kohtunike antud punktidest kõige madalamat ja kõige kõrgemat hinnangut. Lõplik punktisumma arvutatakse mitme hüppe peale ning arvestades ka hüpete keerukust ja täpset sooritust.

Praeguseks on toimunud võistlused juba Texases, Kopenhaagenis, Assoori saartel, Prantsusmaal ja Itaalias. Ees ootavad veel hulljulged hüpped Walesis, Bosnia ja Hertsegoviinas, Jaapanis ning Araabia Ühendemiraatides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles