Veneetslased protestisid turistide vastu

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veneetsia
Veneetsia Foto: SCANPIX

Veneetsia kodanikud korraldasid turistide suure hulga vastu ulatusliku protesti.

Eelmisel nädalal ilmusid populaarsesse Castello piirkonda turismivastased plakatid. Seintele kleebitud lendlehtedel seisis: «Turistid, minge minema!!! Te hävitate selle piirkonna.», vahendab The Telegraph.

Kuigi Veneetsia poe- ja hotelliomanikud ning gondoljeerid täidavad oma taskuid just turistide arvelt, on viimasel ajal kohalikud tõstatanud küsimuse, kas Veneetsia suudab nii palju turiste vastu võtta.

Igal aastal külastab Veneetsiat 22 miljonit turisti. Väikesed linnatänavad ummistuvad nii üsna kiiresti ning kohalikud ei ole ka rahul turistide käitumisega, sest paljud käivad ringi vaid rannariietes või trügivad igale poole suurte seljakottidega.

Lisaks meeldib turistidele Suures Kanalis supelda, mis on aga keelatud ning pealegi ujujatele endalegi ohtlik, kuna kanalis on tihe liiklus. Siiski see kedagi väga ei heiduta ja paljud suvitajad kipuvad end kanalivees jahutama.

Veel teeb linnale muret suur hulk kruiisilaevasid, mis suurendavad linnas üleujutuste riski. Ühtlasi tuleb laevadelt linna korraga liiga palju inimesi, kes ka majutuse eest ei maksa ning sellega tulu ei too, sest nad saavad ööbida laevas.

ÜRO hinnangul on linnas vaja kiiret muutust, sest muidu peab Veneetsia lisama UNESCO ohustatud paikade nimekirja. UNESCO ametnike väitel on Veneetsiat läbivate turistide ja kohalike elanike tasakaal paigast ära, mis tekitab linnale ka suurt kahju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles