85-aastane naine reisib kosmosesse

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupall
Õhupall Foto: World View Enterprises

85-aastane naine registreeris end õhupallireisile kosmosesse  ning on hetkel ootelehel.

Dolores Seiler tähistas juunis oma 85. sünnipäeva ning otsustas end registreerida kosmosereisile. World View Enterpirses viib turiste kosmosesse kapslis, mis on kinnitatud  hiiglasliku heeliumiga täidetud õhupalli külge, vahendab Travel and Leisure.

Ettevõte tegeleb praegu veel viimase lihvi andmisega oma süsteemidele ja eeldatavasti saavad 2018. aastal juba esimesed turistid selle pika teekonna ette võtta. Kui õige aeg kätte jõuab, viiakse Seiler kosmosesse, kust ta saab täies hiilguses Maad imetleda kaks tundi. Seejärel tuuakse turist tagasi alla.

Seiler rääkis, et ta ei ole huvitatud raketiga kosmosesse sõitmisest. Talle meeldis see mõte, et ta tõstetakse rahulikult üles, mistõttu ta ka õhupalli kasuks otsustas. Heeliumiga täidetud õhupall liigub 300 meetrit minutis ning seepärast ei pea reisijad enne teele asumist läbima ka mingit meditsiinilist kontrolli.

Inspiratsiooni selliste reiside korraldamiseks said loojad astronautidelt, kes Maale naastes rääkisid, kuidas reis kosmosesse võimaldas neil koduplaneeti paremini tundma õppida. Nad nägid kui õrn on meie planeet ning kõik probleemid, mis kunagi tundusid suurtena, kadusid hetkega, rääkis turundusdirektor Andrew Antonio.

Kuna õhupalliga kosmosesse lendamine ei erine väga lennukiga sõitmisest, siis ei teki 85-aastasel proual ka sellega mingeid probleeme. Reisi soovitas tal ette võtta isegi tema kardioloog. Siiski otsustas naine enne 2018. aastat veel natuke trenni teha, et olla paremas vormis.

Praegu saab reisi soetada endale 67 000 euro eest, millest tuleb 6700 kohe sissemaksuna ära tasuda. Siiski ennustab Antonio, et varsti hakkavad hinand ka tõusma, sest nõudlus on suur.

«Mõtlesin, et tavaliselt viisin oma terve perekonna jõulude ajal reisile ning see läks mulle maksma 27 000 eurot. Kuid kuna ma ei ole neid reise enam mõnda aega korraldanud, on mul see raha alles ja see on mulle. Nüüd on minu kord,» rääkis Seiler.

Seileri poeg toetab ema ettevõtmises, kuid tema tütar ning tütre lapsed on sellele vastu. 85-aastase naise sõnul ei mõista nad teda, sest nad on veel noored. «Kui sa oled 85, siis on vaid taevas sinu piiriks,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles