Avati esimene moodsa kunsti muuseum koertele

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koertele mõeldud muuseum
Koertele mõeldud muuseum Foto: Youtube

Seni ei ole meie neljajalgsetel sõpradel võimalus olnud muuseume külastada, sest tavaliselt neid lihtsalt ei lasta meistritööde lähedalegi. Nüüd on avatud aga muuseum, mis on suunatud just neile.

Londonis avati maailma esimene moodsakunstimuuseum, mis on suunatud koertele. Näituselt leiab ka interaktiivseid eksponaate, mis võimaldavad koertel kunsti kogeda ka emotsionaalsel tasandil, vahendab Travel and Leisure.

«Moodne kunst on ammu olnud inimestele tähtsaks inspiratsiooniallikaks, kuid kunagi varem ei ole keegi üritanud samal viisil loomades samu tundeid tekitada,» rääkis üks kunstnikest Dominic Wilcox.

Interaktiivsete tegevustena saavad koerad istuda autosimulaatoris ning nautida sooja tuult, kui nad pea aknast välja pistavad. Lisaks on muuseumis ka suur toidukauss, kus on suured pallid, mis imiteerivad koeratoitu. Nii saavad meie neljajalgsed sõbrad nautida toitu enda ümber. Põnevuse tekitamiseks on tehtud ka väike purskkaev, kus vesi justkui hüppab ühest kausist teise.

Maalid kujutavad mitmeid erinevaid aspekte koerte elust. Nii võib näha jalutuskäiku metsas või pargis ning toidulunimist. Enamik maalidel puudub värvikirevus ning need on tehtud just nii, et ka koerad neid ilusti vaadata saaksid.

Näituse eesmärgiks on tõmmata peremeeste tähelepanu oma loomadele ning suunata neid neljajalgsete sõpradega rohkem aega veetma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles