Mida tehakse kasutatud tekkidega pärast lendu?

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamine lennukis
Magamine lennukis Foto: Vida Press

Pikkadel lendudel jagatakse reisijatele alati tekid ja padjad, et nad mugavamalt magada saaksid, kuid kuhugi on need vaja panna ka siis, kui need enam reisijatele ei kõlba.

Austraalia lennufirma Qantas on juba aastaid andnud kulunud tekke kogukondlikele heategevusorganisatsioonidele. Nüüd on nad lisanud aga nimekirja ka loomakaitseorganisatsioonid, et varjupaigas olevad lemmikud end samuti mõnusalt saaksid tunda, vahendab news.com.au.

Loomadele on tekke ja patju jagatud vaid kuu jagu, kuid juba on neile saadetud üle 10 000 kasutatud teki. Kõik kasutatud tekid puhastatakse enne varjupaika viimist ära. «Meil on hea meel, et tekke saavad kasutada meie neljajalgsed sõbrad,» rääkis Qantase teenusejuht Phil Capps.

Tekid viiakse abivajajateni igal nädalal ning kuna neid on väga suurtes kogustes, saavad nendest kasu terve riigi neljajalgsed. Seetõttu ei soovitata lennukitest ka tekke ja patju suveniiriks kaasa võtta, sest nii ei jõua need tõelise abivajajani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles