Eesti diplomaadid jõudsid Sharm el-Sheiki ja Hurghadasse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paeti sõnul jõudsid Egiptuse kuurortlinnadesse saadetud Eesti konsulaarabi diplomaadid Sharm el-Sheiki ja Hurghadasse.


«Eesti konsulite esimene ülesanne on luua kontakt sealsete Eesti reisifirmade esindajatega ning saada ülevaade olukorrast,» ütles Paet. Välisminister lisas, et konsulid saavad vajadusel osutada abi ja tuge sealviibivatele Eesti turistidele ning Eesti kodanikest alalistele elanikele.

Minister Paet märkis, et välisministeerium on kontaktis ka Soome välisministeeriumi kolleegidega, et vajadusel osutada oma kodanikele ühist abi Kairo piikonnast lahkumisel Soome erilennuga. Praeguse info kohaselt on kavandamisel Soome erilennu lahkumine Kairo lennujaamast kolmapäeval, 2. veebruaril.

Välisministri sõnul on Eesti konsul informeerinud alaliselt Egiptuses elavaid kodanikke võimalusest Kairo piirkonnast Soome erilennuga lahkuda. «Neil, kes soovivad erilennuga lahkuda, tuleks sellest märku anda ja ühendust võtta meie konsuliga, kes jagab infot lennu ning lennujaama saamise asjaolude kohta,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles