Mahajäetud lennujaam tehakse luksuskuurordiks

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trepp
Trepp Foto: SCANPIX

Kreeka ettevõte soovib mahajäetud lennujaama muuta hoopis luksuslikuks kuurordiks, praegu kasutatakse seda aga immigrantide laagrina. 

Kunagi käis Hellinikoni lennujaamast Ateenas läbi 13,5 miljonit turisti aastas ning see oli ainuke lennujaam Kreeka pealinnas. Paik suleti aga enne 2004. aasta olümpiamänge, et luua sinna modernne keskus mängude tarbeks, vahendab Lonely Planet.

Sellest ajast on vana lennujaam jäetud unarusse ja mitmed ümberehitusplaanid ei ole teoks saanud. Nüüd soovib üks ettevõte investeerida sellesse seitse miljardit eurot, et teha lagunev lennujaam mereäärseks linnakeseks, kus oleksid hotellid, poed ja elumajad.

Vaatamata poliitilisele ebastabiilsusele ja majanduslangusele on Kreeka endiselt turismiedetabelite tipus. Eelmisel aastal külastas riiki rekordarv turiste, lausa 23,5 miljonit.

Hellinikoni lennujaama ala on kolm korda suurem kui Monaco ning eeldatavasti kasvataks selle piirkonna väljaehitamine turismi veelgi. Mereäärse kuurordi ehitamist finantseerib ka Hiina konglomeraat Fosun, samuti on seotud Abu Dhabis baseeruv ettevõte.

Ettevõtjad plaanivad sinna ehitada 8000 kodu, poodi ja hotelli. Need 3000 immigranti, kes praegu seal elavad, saadetaks aga mujale linnadesse ja piirkondadesse Kreekas. Eeldatavasti hakkab ehitus pihta juba 2017. aasta alguses ning enamik saadakse valmis kolme aasta jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles