Särgita olümpiasportlane tekitaski Tongas turismibuumi

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pita Taufatofua
Pita Taufatofua Foto: SCANPIX

Olümpiamängude avatseremoonial sai tongalasest Pita Taufatofuast legend, sest oma suurepärase vormiga võlus ta maailma televaatajaid.

Tonga lipukandja ja taekwondo meister Pita Taudatofua tuli tseremooniale, kandes lisaks lipule vaid traditsioonilist ngatu't ja kafa't, kehal hulgaliselt kookosõli ning näol hiiglaslik naeratus, vahendab news.com.au.

Kaks nädalat pärast avatseremooniat otsitakse internetist Tonga kohta reisiinfot rohkem kui kunagi varem. Ühtlasi on tõusnud nõudlus kookosõli suhtes, mis on lahutamatu osa tongalaste elust. Tellimused on just kasvanud ka nendele toodetele, kus kasutatakse Tongal tehtud kookosõli.

«Meie jaoks oli oluline Tonga kultuuri kogu maailmale näidata. Ma ütlesin neile, et tahan kanda seda, mida kandsid meie esiisad 200 aastat tagasi, ja täpselt selline see oligi,» rääkis kuulus lipukandja ise.

Ühtlasi on hakatud tegema hulgaliselt päringuid lennupiletitele. Cheapflights.com keskkonnas on päringute arv tõusnud lausa 68 protsenti. Lisaks on suurenenud Tonga turismiveebi külastajate arv ning kohalikud loodavad, et varsti hakkavad kõik need huvilised sinna reisima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles