Paet: Egiptuse kuurortidest turiste veel ei evakueerita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand Hurghadas
Rand Hurghadas Foto: SCANPIX

Eesti välisministeerium soovitab kindlasti vältida Egiptuse suurlinnadesse sõitmist, kuurortidest veel turiste evakueerima pole hakatud, rääkis välisminister Urmas Paet Kuku raadiole antud intervjuus.

Paet ütles, et olukorda Egiptuse kuurortides jälgitakse väga tähelepanelikult, kuid praegu ei ole Euroopa Liidu riigid alustanud kuurortidest oma kodanike evakueerimist.

Eile kogunesid Kairos euroliidu riikide esindused, et arutada olukorda. Minister märkis, et sündmused arenevad Egiptuses väga kiiresti ja keegi ei oska prognoosida, mis saab edasi.

Eesti välisministeerium ei soovita Egiptusesse reisida, kindlasti tuleks vältida suurlinnu. Kuurortides on olukord seni olnud rahulik, hotelli territooriumilt ei tasuks igaks juhuks lahkuda.

Paet kinnitas, et ministeerium on kontaktis ka Soome välisministeeriumiga, Soome plaanib erilennuga tuua suurlinnadest ära oma kodanikud. Paet lisas, et kui tekib vajadus, siis saavad ka Eesti elanikud nende lendudega lahkuda. Kuurortidest soomlasi praegu ei evakueerita, lihtsalt uusi reisijaid juurde ei viida, tagasi tuuakse need, kelle puhkus on läbi saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles