Tartu kuulutati kõige odavamaks paigaks Euroopas (2)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu
Tartu Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Palgad erinevad Euroopas suuresti, kuid kõrgem palk ei tähenda alati paremaid elutingimusi.

Glassdoori tehtud uuringust selgus, et mõned linnad, kus palgad on pigem väikesed, pakuvad oma kodanikele palju enamat just madalate hindadega, vahendab Weforum.

Uuringus võeti arvesse, kui palju raha on vaja, et saaks osta samaväärseid tooteid ning teenuseid eri riikides. Muuhulgas võrreldi toidukaupade, restoranide, transpordi, kommunaalmaksete ja üüri hindasid.

1. Tartu - uuringus kirjeldati Tartut kui ilusat Eesti linna, mida peetakse riigi intellektuaalseks pealinnaks, sest seal asub meie kõige hinnatum ülikool.

2. Porto - selgus, et Portugali sadamalinnas oleks lausa 70 protsenti odavam elada kui New Yorgis.

3. Thessaloniki - Kreeka suuruselt teises linnas küll palju turiste ei käi, kuid siiski on see suur transpordikeskus ja tööandja.

4. Tallinn - uuringus öeldi, et Tallinnas on elamiskulud uskumatult madalad ning arvestades seda, et tegu on Eesti poliitilise ja finantsilise pealinnaga, siis palgad liiguvad vaid tõusvas joones.

5. Ateena - kuigi Ateenat on hiljuti raputanud mitmed kriisid ja töötus vohab massides, siis kui sul seal juba töö on, siis on Ateenas ka üsna odav elada.

6. Lissabon - kuigi palgad ei ole Lissabonis kõrged, on ka hinnad seal üsna madalad, mistõttu võib ka väikese palgaga kenasti ära elada.

7. Barcelona - kuigi tegu on suure turismisihtkohaga, on hinnad seal endiselt üsna madalad püsinud, mistõttu oleks seal elades lihtne hakkama saada.

8. Graz - Austria suuruselt teine linn on tuntud ülikoolilinnana, mistõttu on seal nii üür, toit kui ka kommunaalmaksed riigi madalaimal tasemel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles