Mormoonid kogunevad Skandinaaviasse abikaasat otsima

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored mormoonid, pilt illustratiivne
Noored mormoonid, pilt illustratiivne Foto: SCANPIX

Juba 50. aastat järjest kogunevad noored mormoonid Skandinaaviasse, et suurest rahvahulgast endale sobiv abikaasa leida.

Igal suvel kogunevad noored mormoonid Festinordi konverentsile, et leida oma teine pool ja elu armastus. Viie päevasele üritusele on oodatud kõik vallalised noored, kes kaaslase leidmisel abi vajavad, vahendab news.com.au.

Maailmas elab kokku 15,6 miljonid mormooni, kuid kõigest 24 000 nendest elab põhjamaades. Tavaliselt jääb koguduste vahele sadu kilomeetreid, mistõttu võib teise omasuguse leidmine osutuda keerukaks.

Festinord on mormooni noorte jaoks muutunud elu lahutamatuks osaks. Sel aastal kogunes Stockholmi armastust otsima enam kui 800 noort vallalist 31 riigist.

«Euroopa riikides ei ole väga palju mormoone ja me asume väga erinevates piirkondades, mistõttu on raske leida kedagi, kellel on sama usk ning kelle väärtused on sinu omadega sarnased. Seega on hea vähemalt korra aastas kõik kokku koguda,» rääkis üks Taanist pärit neiu.

«Tore on kohtuda 800 vallalise täiskasvanuga, kui minu linnas on neid neli,» kirjeldas konverentsi väärtust noormees Norrast.

Mormoonid kuuluvad Viimse Aja Pühade Jeesuse Kristuse Kirikusse, kuhu kuulub üle 12 miljoni liikme ning kellest üle poole elavad väljaspool Ameerika Ühendriike. Varem on mormoone seostatud polügaamiaga, kuid sellest kombest loobuti juba rohkem kui sajand tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles