Pangaautomaat, mis soovib raha asemel tundeid

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moodbank
Moodbank Foto: Moodbank Facebook

Uus-Meremaal on üles seatud omalaadne pangaautomaat, mis raha asemel võtab vastu tundeid.

Uus-Meremaa Whangarei linnas on üles seatud kunstiinstallatsioon Moodbank, mis näeb välja justkui pangaautomaat, kuid raha asemel võtab see vastu hoopis inimeste tundeid, vahendab Lonely Planet.

Möödujatel on võimalik puutetundliku ekraani abil valida üle 1000 erineva emotsiooni vahel, alustades tõeliselt vihasest ning lõpetades suure naerunäoga. Kui klient on oma tuju sisestanud, väljastab automaat ka tšeki, mis tõestab, et ülekanne on õnnestunud.

Projekti veebileheküljel kajastuvad pangaväljavõtte formaadis inimeste tujud, mis peaks pikemas perspektiivis näitama, kuidas linnarahvas end tunneb. Eesmärgiks on üles seada linna ka suur ekraan, et kõik saaksid näha, mis tunded kodanikke valdavad.

«Pankasid seostame tavaliselt laenude ja krediidiga ning emotsioone seostame kurbuse ja rõõmuga,» rääkis projektieestvedaja Vanessa Crowe. «Õnne seostatakse krediidiga ja kurbust võlaga, kuid meie tahaksime, et inimesed annaksid kõikidele emotsioonidele sama väärtuse,» kirjeldas ta projekti eesmärki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles