Lennufirma ei lasknud ratastoolis reisijat pardale

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Canada lennuk
Air Canada lennuk Foto: Air Canada

Air Canada on hiljuti sattunud rahva suure tähelepanu alla ja tihti just negatiivse küljega. Nüüd keeldus lennufirma ratastoolis reisijat tooli suuruse tõttu pardale laskmast.

Torontost päris Tim Rose sündis tserebaalparalüüsiga, mistõttu on tal vaja ratastooli, et ringi liikuda. Ta pidi lendama Ühendriikidesse Clevelandi, kui talle teatati, et pardale teda tooli suuruse tõttu ei lubata, vahendab Travel Pulse.

Air Canada põhjendas otsust sellega, et ratastool oli 13 sentimeetrit üle lubatud piiri ja ei mahtunud lennuki pagasiruumi ära. «Tundsin end kui tükk liialt suurt pagasit,» rääkis Rose. «Nii nad mulle ka ütlesid, et kui see ära ei mahu, siis ei mahu, just nagu pagas».

Mehe hinnangul ei tohiks sellist lennukit üldse firmal olemas olla, millega ei saa lennutada erinevate puuetega inimesi.

Tegu on õnnetu kokkusattumusega lähtuvalt sellest lennukitüübist, mida me sellel marsruudil kasutame, rääkis Air Canada esindaja. Selle lennuki pagasiruumi uks on väiksem, kui ratastooli kõrgus ning me proovime leida hetkel lahendust, kuidas turvaliselt sellise suurusega ratastooli kahjusid tekitamata transportida, lisas ta.

Rose aga oli veendunud, et mõni aasta tagasi on ta sama lennufirmaga juba samal marsruudil lennanud ning siis ei ilmnenud mingeid probleeme. Ta lubas nõuda Air Canadalt välja ka demonstratsiooni, et kas tema ratastool tõesti siis lennukisse ei mahu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles