Eestlane Kairost: puhkajad ei pea egiptlaste meeleavaldusi kartma

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharm el-Sheikh.
Sharm el-Sheikh. Foto: Erik Rosenthal

Kairos elava eestlase Ülle Tammemäe sõnul ei pea välismaalastest turistid egiptlaste meeleavaldusi kartma ega oma puhkuseplaane muutma.

Tammemägi ütles Kuku raadio hommikuprogrammile «Ärataja», et näiteks Sharm El Sheikhi või Hurghadasse reisivad inimesed võivad olla mureta, sest need piirkonnad asuvad meeleavalduste toimumiskohast piisavalt kaugel.

Samas märkis naine, et täna on Kairos oodata suuremat meeleavaldust kui eelnevatel päevadel, sest täna on seal esimene puhkepäev. Samuti kinnitas ta juba erinevates meediakanalites avaldatud infot, et meeleavalduste tõttu on tõsiselt häiritud sidepidamine. Internetiühendus puudub Tammemäe sõnul täielikult.

Ta lisas veel, et politseivalve on hetkel Kairo kesklinnas, need linnaosad, mis jäävad kesklinnast eemale, on rahulikud.

Egiptuse meeleavaldajad nõuavad valitsuse ja presidendi tagasiastumist, kuna riigis on korruptsioon, vaesus ja tööpuudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles