Kaks reisilennukit sattusid üksteisele ohtlikult lähedale

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks lennukit
Kaks lennukit Foto: Scanpix/AFP

Austraalias Coolangatta lennujaama lähistel sattusid kaks reisilennukit üksteisele liialt lähedale, mis tekitas ohtliku olukorra.

Jetstari piloodid pidid kiirelt reageerima, sest lennujaamast õhku tõusnud AirAsia lennuk kaldus kursilt kõrvale ja sattus neile liialt lähedale. Juhtumi asjaolude selgitamiseks on algatatud uurimine, vahendab news.com.au.

Kaks lennukit sattusid üksteisest kõigest 152 meetri kaugusele, kuid reeglite kohaselt ei tohi minna teisele lähemale kui 305 meetrit. Jetstari esindaja sõnul olid lennufirma piloodid saanud just loa alustada maandumist, kui kokpitis hakkasid kõlama alarmid.

«Meie piloodid asusid kohe tegutsema, et saavutada taas turvaline kaugus kahe lennuki vahel,» lisas firma esindaja. Lennuk maandus veidi hiljem ilma edasiste vahejuhtumiteta ning kuna reageeriti kiiresti ja märkamatult, siis on tõenäoline, et enamik lennukis viibinud reisijatest ei saanud erakordsest situatsioonist isegi aru.

AirAsia esindaja sõnul viisid firma piloodid õhkutõusu läbi vastavalt lennujuhtimistornist saadud juhistele. Praegu ei ole veel teada, mis põhjustas ohtliku olukorra, kuid mõlemad lennufirmad aitavad juurdluse läbiviimisele kaasa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles