Suvesoovitus: 13 üritust, mida sel nädalal külastada

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti tärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal nädalal kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. XVIII kunstisuvi Albu mõisas (29.06 - 14.08) - Albu mõisas on sel suvel kunstisuve raames sisustustekstiili näitus "Veer, serv ja äär". Näitus on valminud koostöös Eesti Tekstiilikunstnike Liiduga. Näituse avamine toimub 29.juunil kell 18.00.

2. Halliste Orelifestival 2016 (25.07 - 31.07) -  Seitse orelikontserti Viljandimaa kirikutes 25. juulist 31. juulini. Iga päev uus kirik ja uued interpreedid. Selle aasta orelifestivali teemaks on Contrapunctus XIV. Kõik interpreedid esitavad oma kavas ühe ühise teose, interpreteerides J. S. Bachi fuugakunstist fuugat Contrapunctus XIV.

3. XXV Jõgevatreff (28.07 - 31.07) - Mootorratturite kokkutulek aastast 1992. Bändid/DJ igal õhtul, võistlused, auhinnad, neljapäeval ja reedel ekskursioonid. Laagris: ujumisrannaga järv, laevasõidud Kuremaa järvel, õlle ja toidutelgid, baarid ja palju muud. Lisaks mootorratturite paraad Jõgevale.

4. Viljandi Pärimusmuusika Festival 2016 (28.07 - 37.07) - Viljandi lossimägedes ja erinevates paikades üle linna. Põnevad välisesinejad, parimad eesti pärimusmuusikakollektiivid, Roheline lava, käsitööhoov, regilaulupesa ja õpitubade programm igale maitsele, on vaid osa toimuvast. Seekordse Viljandi pärimusmuusikafestivali teema on pühendatud ühele kaunimale ja väljendusjõulisemale looduslikule helile maailmas – naise häälele.

5. Tipikate Rattamatk, Viljandi (29.07 - 31.07) - Igaaastane kokkusaamine, mis viib rattahuvilised tutvuma ühe Eesti piirkonnaga. Kolme päeva jooksul on Sul võimalik lõõgastuda, sportida, tutvuda huviväärsustega ning lihtsalt nautida suve ja seltskonda. Sel aastal matkatakse ringi Viljandimaal. Matk kestab põhigrupi jaoks reede hommikust pühapäeva õhtuni ning selle ajaga sõidetakse kokku umbes 200 kilomeetrit.  Reede õhtu sisustab lõkke- ja grilliõhtu koos pillimänguga ning laupäeval toimub vahva tantsuõhtu.

6. Päätnitsapäev, Saatse küla ( 29.07) - Päätnits ehk märter Paraskeva mälestuspäev on Setomaa Saatse nulga inimeste jaoks aasta tippsündmus. Päev algab jumalateenistusega kaunis Saatse Püha Paraskeva õigeusu kirikus, mis üle kahesaja aasta vana ja kust võib leida kuulsa kunstikaitse all puust ikooni „Paraskeva Pjatnitsa lugu“. Pärast teenistust peetakse seto kommete kohaselt omaste kalmudel söömaaega. Päätnitsapäev on ka Saatse kirmasepäevaks – see on seto traditsiooniline külapidu laulu ja tantsuga. Külalistel palume tulla väikeste gruppidena ja austada kohalikke kombeid.

7. Pühajärve Puhkpillipäevad, Otepää (29.07 - 31.07) - Pühajärve puhkpillipäevade raames toimuvad mitmed vabaõhu-ja kirikukontserdid Otepää linnas ja selle ümbruses. Osalevad orkestrid erinevatest Eestimaa nurkadest, oodata on ka külalisesinejaid piiri tagant.

8. Kollektsionääride päev Jõgeval (31.07) - Vanas Jõgeva KEKi hoovis  toimub vanavara laat, klubi Pommiauk näitus, Jerjomin Glass stuudio näitus, Kaitseliidu tehnika, varustuse ja relvade tutvustus.

9. Linalaat, Mooste (30.07) - Traditsioonilisel lina- ja käsitöölaadal pakutakse kauplemislusti ja kultuuriprogrammi nii suurtele kui väikestele, Mooste mõisa hoovis. Kauplema oodatakse eestimaise käsitöö ja aiasaadustega.

10. Rannarahva festival Viimsis, Pringi küla (30.07 - 31.07) - 30. juuli on laada- ja kohvikutepäev. Suur portselani-, vanakraami ja disainilaat, toiduturg ning tegevused suurtele ja väikestele Viimsi vabaõhumuuseumis. Külla ootavad ja tegevusi pakuvad Viimsi poolsaare sadamad. Toimub Viimsi kohvikute päev enam kui 55 kohvikuga!

31. juuli on kogukonnapäev. Toiduturg ja tegevused väikestele ja suurtele Viimsi vabaõhumuuseumis. Humoorikas Viimsi külade vaheline mõõduvõtt randlaste mitmevõistluses ning kell 15 festivali pidulik lõpetamine ja tänutseremoonia Viimsi vabaõhumuuseumis.

11. Lihula valla kohvikutepäevad 2016 (30.07) - Sel suvel, 30. juulil avavad oma uksed üheks päevaks 15 pop-up kohvikut, mille seas on viis küla- ning 10 linnakohvikut, kuhu on kokku kaasatud sadakond inimest üle kogu valla. Tegemist on esmakordse taolise üritusega Lihula vallas. Kohvikutes on erinevad programmid – esinevad kohalikud taidlejad, korraldatakse käsitöö work-shope, avatud on ka põnevad näitused, käiakse robotlaudas, müüakse kohalikku käsitööd ning loomulikult ei puudu ühestki kohvikust soe kohv ja mõnus kook.

12. Värska Veepidu 2016, Väike-Rõsna küla (30.07) - Tegevusterohke ja põnev perepäev Värska sanatooriumi rannas 30. juulil 2016 kell 11-24. Erinevad võistlused ning muud sportlikud ettevõtmised lastele ja täiskasvanutele. Suur lasteala. Muusikalist meelelahutust pakub päeval Väikeste Lõõtspillide Ühing ning õhtul mängib tantsuks ansambel Justament. Perepäeva juhib Rohke Debelakk.

13. Kellaviietee Five O'Clock Tea muusikasalong, Keila-Joa (31.07 - 25.09) - Keila-Joa Loss jätkab populaarset pühapäevast muusikasalongi, kus saab nautida ehtsat ja kvaliteetset inglise teed, tutvuda lossi ja muuseumiga ning osa saada meeleolukatest muusikahetkedest, kust avaneb kaunis vaade jõele ja pargile. Musitseerivad tuntud virtuoosid ja tulevikutalendid. Muusika varieerub Bachist jazzini ning muusikud vestavad lugusid ja suhtlevad publikuga kõikvõimalikel teemadel. Esmaklassiline muusika, õdus ja noobel salongiatmosfäär ning vabad improvisatsioonid ja vestlused loovad muretu meeleolu, harivad ja lahutavad meelt kõikidel sügis-talvistel nädalalõppudel.

Üritused on kokku kogutud puhkaeestis.ee lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles