Disneylandi hästi hoitud saladused

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miki ja Minni Hiir
Miki ja Minni Hiir Foto: SCANPIX

Kõik, kes kunagi Disneylandis käinud, on tundnud kohapeal seda sõnuseletamatut maagiat. Selle maagia saavutamiseks on aga hulk inimesi näinud palju vaeva.

Kuigi kõik Disney pargid on erinevad ja järgivad erinevaid reegleid lähtudes kohapealsest kultuurist, on mõned asjad, mis on kõikides parkides läbivad, vahendab Daily Mail.

Salajased tunnelid või käigud

Disney pargid on jagatud eraldi väikesteks teemaparkideks ning ükski töötaja ei tohi oma väikesest pargist välja minna. Kui neil on aga vaja liikuda, on selleks mõnes pargis ehitatud maa-alused tunnelid, et töötajad jõuaksid kiiresti ühest kohast teise. Teistes paikades on aga ümber pargi suured teed, mida mööda on samuti kiire ja hõlbus liikuda.

Eesnimi

Kõikidel Disney töötajatel on märgitud nimesildile vaid eesnimi. Walt Disney soovis samuti, et teda eesnime pidi kutsutaks ning seetõttu on see komme jäänud seni ajani kehtima.

Lelulugu

Veel mõni aeg tagasi kehtis pargis reegel, et kui keegi hüüdis «Andy tuleb», pidid kõik Leluloo filmitegelased pikali viskama ja mänguasju teesklema. Kuna see ei olnud aga turvaline ega hügieeniline, muudeti stsenaariumit ja nüüd vastavad Leluloo tegelased hüüdjale «Andy on ülikoolis!».

Lõhnavad tänavad

Mõnusa meeleolu tekitavad ka hästi lõhnavad tänavad. Selleks, et seda saavutada, lastakse tänavatele vanilli ja jõulude ajal piparmündi lõhna.

Salajased toad

Igas Disney pargis on keskmes Tuhkatriinu loss. Paljud aga ei tea, et seal lossis on ka üks üsna luksuslik magamistuba. Seda hoitakse vaid erinevate looside ja võistluste võitjate jaoks, seega lihtsalt seda endale broneerida ei ole võimalik.

Tegelased

Tegelaskujud mängivad alati oma rolli ja seda täielikult. Kui Tuhkatriinu käest küsida, mida ta Lumivalgekesest arvab, siis Tuhkatriinult selle peale ilmselt vastust ei saa, sest nad ju ei tunne üksteist.

Ehitus

Pargis ei ole ükski detail juhuslik ja nii on ka värvidega. Loss on just kindlat tooni roosa, sest see on ainus värv, mis jääb vihmaga märjaks saades samasuguseks. Samuti tehti asfaldivärvi valimisel koostööd Kodakiga, et leida just see toon, mis külastajate piltidel kõige parem välja näeks.

Salajane menüü

Väidetavalt on mõnes restoranis olemas ka salajane menüü. Näiteks restoranis Beauty and the Beast peaks ettekandjalt küsima «seda halli asja», siis tuuakse lauale midagi sellist, mida menüüd üldse ei olegi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles