Üks asi, mida mitte kunagi Roomas teha

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcello Mastroianni ja Anita Ekberg Trevi purskkaevus 1960. aasta filmis «La Dolce Vita»
Marcello Mastroianni ja Anita Ekberg Trevi purskkaevus 1960. aasta filmis «La Dolce Vita» Foto: AFP / Scanpix

Kuulus ütlus «Kui juba Roomas…» kutsub inimesi ajaloolist linna külastades üles käituma roomlaste kombel. Kuid tuleb välja, et on üks asi, mida sa kohe kindlasti Roomas tegema ei peaks, kuigi oled seda ehk kinolinal korduvalt näinud.

Aina kasvav hulk turiste on viimasel ajal sattunud pahandustesse, kuna tahavad jäljendada Anita Ekbergi legendaarset stseeni Frederico Fellini filmist «La Dolce Vita», kus naine sulistas rõõmsalt Rooma Trevi purskkaevus.

Tuleb aga välja, et kui sa tahad end 300-aastasesse mälestusmärki soojal suvepäeval jahutama ronida, ei lõppe see sugugi hästi, vahendab news.com.au. Eile teatas Itaalia politsei, et kahele Californiast pärit turistile tehti trahvi suisa 450 eurot, kui nad purskkaevust sulberdamas avastati.

Eelmisel nädalal sai sama saatuse osaliseks briti turist, kes veest jahutust otsis. Trevi purskkaev on kuulus turismiatraktsioon, kuhu visatakse õnne nimel üle õla kolm münti.

Lisaks Trevile on jamadesse sattunud ka inimesed näiteks Piazza del Popolo vanas purskkaevus hullates – kuu alguses õnnestus noortel itaallannadel üleriigilist pahameelt tekitada pärast seda, kui nad bikiinide väel vette ronisid. Politseil õnnestus neiud tabada, kui nad olid sotsiaalmeediasse oma tegevusest selfi üles laadinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles