Bulgaarias pannakse surnud vampiirid näitusele

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vampiir
Vampiir Foto: SCANPIX

Kuigi tavaliselt seostatakse vampiire Rumeenia ja Draculaga, siis nüüd on Bulgaaria otsustanud oma naabritele selle koha pealt natukene konkurentsi pakkuda.

Deultumi arheoloogia alalt Musta mere lähistelt avastati 2004. aastal 17 nooruki surnukehad, vahendab Lonely Planet.

Siiski ei olnud tegemist tavaliste matustega, vaid noored olid kirstu külge naelutatud. Nii käituti peamiselt 4. sajandi paiku, kui sooviti, et surnud ei tõuseks oma kirstudest üles nagu vampiirid. Siis usuti, et kurjade inimeste hinged jäävad pärast surma nende kehasse.

Nüüd on ametivõimud eesotsas riigi turismiministriga ühel nõul, et need säilmed tuleks panna näitusele, et luua maailma suurim surnud vampiiride kollektsioon suures klaasist sarkofaagis.

Sarnaseid kirste ja säilmeid on leitud mujaltki Bulgaariast. Vaid mõned aastad tagasi leiti Sozopoli kuurortlinnast kaks 700-aastast luukere, kellel oli rauast vai läbi südame löödud. Veel üks leiti Kreeka piiri äärest, mistõttu soovitakse nüüd teha sinna vampiiritee, mis jookseks Sozopolist kuni Transilvaania linna Sighisoarani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles