Uued lennukid lendavad tubakaga

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
South African Airways
South African Airways Foto: Scanpix(AFP

15. juulil lendasid esimesed reisilennukid Aafrikas, mis kasutasid biokütust. Teekond viis Johannesburgist Kaplinna.

Boeingu lennukid, millega lendab South African Airways, kasutasid osaliselt ka nikotiinivaba ja energiarikast Solarise tubakataime, mille kasvatasid kohalikud farmerid Limpopos, vahendab CNN.

«See on väga märgilise tähendusega, sest nüüd on tõestatud, et saame biokütust kasutada,» rääkis projekti spetsialist Ian Cruikshank. Veel viis aastat tagasi oli see meie jaoks ulme, kuid nüüd on see reaalsus, lisas ta.

Loodetavasti äratab see usaldust ka kohalike investorite hulgas ja ka valitsuses, mis võimaldaks projektil järjest kasvada. Cruikshanki rõhutas, et kui kütust saaks kohalikult toota, siis avaldaks see positiivset mõju kogu majandusele.

Lõuna-Aafrika lennufirma soovib 2023. aastaks pool oma lennukitest panna biokütustel lendama. Tulevikus võidakse sarnase kütusega liikuma panna ka kõik muud masinad.

Lisaks toob see kasu ka kohalikele tubakafarmeritele, sest viimasel ajal on Lõuna-Aafrika Vabariigis suitsetamine oluliselt vähenenud, mistõttu jäi neil kaupa lihtsalt üle. Tulevikus plaanitakse projektiga laieneda ka Malawi, Mosambiigi ja Zimbabwe aladele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles