Naljakad etiketireeglid, mida Ameerika Ühendriikides jälgida (1)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turist
Turist Foto: SCANPIX

Tavaliselt peetakse ehk prantslasi peenutsejateks ning reeglite ja traditsioonide jälgijateks, kuid nüüd on hoopis prantslased saanud pika nimekirja asjadest, mida nad Ameerikasse reisides silmas pidama peaksid.

Paljud Ühendriikidesse kolinud prantsuse blogipidajad on pannud kokku nimekirja veidratest etiketireeglitest, mida seal kindlasti jälgida tuleks, vahendab Daily Mail.

1. Ära musita kedagi - prantslastel on teatavasti komme tervitada kahe põsemusiga, kuid Ühendriikides sellist käitumist ei hinnata. «Sa võid inimesi kallistada, kuid ära ürita neid musitada, see oleks peaaegu nagu rünnak,» kirjutas üks blogija.

2. Räägi kõigiga - ära üllatu, kui võõrad tulevad sinuga tänaval rääkima. Tavaliselt hoiavad eurooplased omaette, kuid Ühendriikide kodanikel seda kommet ei ole. Nii uuritakse võõrastelt, kust nad oma ilusa mantli said või naabriga tehakse pidevalt juttu nädalavahetuse plaanidest.

3. Ole täpne - prantslased kipuvad tavaliselt hilinema või üldse plaane viimasel hetkel tühistama. Ühendriikides sellist käitumist ei sallita ning isegi külaliste tulekuks peaks täpselt valmis olema.

4. Ole lapsi nähes õnnelik - Ameerikas tuleks alati lapsi või loomi nähes naeratada, et vanemaid ja omanikke mitte solvata. «Last või looma nähes tuleb alati nende pead sasida, isegi kui nad on koledad,» julgustas üks blogija.

5. Käsi suu eest ära! - köhides ei tohiks kätt suu ette panna, seda peetakse ebahügieeniliseks ja rõvedaks. Pigem tuleks köhida küünarnukki.

6. Toit kaasa - Euroopas pole kombeks restoranis söömata jäänud toitu koju kaasa küsida, kuid Ühendriikides on see täiesti tavaline, keegi isegi ei eelda, et suudaksid oma toidu lõpuni süüa.

7. Ära söö igal pool - kuigi ameeriklased armastavad absoluutselt igal pool ja kogu aeg süüa, siis sealsed blogijad seda teha ei soovita. Pidev söömine ei ole tervislik ja sellest peaks siiski hoiduma.

8. Positiivsus - kui mõne toreda elamuse kirjeldamiseks ei kasutata lauses ülivõrdes häid sõnu, siis jääb ameeriklastele tunne, et tegelikult sulle ikka midagi ei meeldinud. Seega peaks pidevalt kasutama sõnu nagu «suurepärane» ja «imehea».

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles