Turist saadeti tätoveeringu tõttu Myanmarist välja

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Üks Hispaania turist saadeti Myanmarist välja sellepärast, et mehel oli jala peal tätoveering, millel oli kujutatud Buddhat. 

Turist peeti kinni Baganis, mis on kuulus oma templite poolest. Seejärel saadeti ta Yangoni linna ja lõpuks viidi mees Taimaale, kirjutab Express.co.uk.

«Bagani mungad märkasid mehe jalal tätoveeringut, kuna ta kandis lühikesi pükse. Nad teavitasid asjast meid, sest selline asi pole sobilik,» sõnas anonüümseks jääda soovinud Bagani politseinik. 

Yangoni politsei kinnitas, et mees võeti tõesti tätoveeringu tõttu kinni ja et ta saadeti riigist välja, kuna ta ei järginud kohalikke reegleid. 

See pole esimene kord, kui turistid on Myanmaris Buddha mitteaustamise tõttu pahandustesse sattunud. 2014. aastal peeti seal kinni üks budistist Kanada turist, sest mehe jalal oli samuti Buddha tätoveering. 

Kuigi need, kes on taolise tätoveeringuga seal vahele jäänud, kinnitavad, et nad on kehakaunistusega soovinud Buddhale austust avaldada, on see Myanmari kohalike arvates siiski sobimatu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles