Rumalate turistide tõttu suri järjekordne loom (4)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirved
Hirved Foto: SCANPIX

Jälle üritasid turistid aidata üht nende meelest hätta sattunud looma, mistõttu tuli hirvepoeg pärast magama panna.

Kaks turisti nägid Colorados metsas üksikud hirvepoega ja eeldasid, et pere on ta maha jätnud, vahendab news.com.au.

Inimesed võtsid väikese hirve kaasa ja sõitsid 48 kilomeetri kaugusele Durango linna ning viisid ta kohalikku varjupaika. Kuna varjupaik aga metsloomadega ei tegele võeti ühendust metsavahtidega, kes otsustasid, et kõige inimlikum oleks väike hirvepoeg magama panna.

Turistid ei oleks tohtinud eeldada, et loom oli mahajäetud, sest hirved jätavad tihti oma poegasid pikemaks ajaks üksi, et minna toitu tooma, rääkis Colorado metsavahtide esindaja Joe Lewandowski.

Kui inimesed on loomaga juba kontaktis olnud ning teise asukohta viinud, siis on tal väga raske uuesti oma metsikusse keskkonda sulanduda, lisas Lewandowski.

Hirvepoeg tuli magama panna, sest loodusesse vabaks laskmine oleks olnud lihtsalt õel. Turistid ei suutnud enam täpselt meenutada, kust nad looma leidsid ning ühtlasi ei olnud teada, kus on tema ema.

Hirved peavad õppima kuidas ise süüa hankida, kuidas üle maasiku liikuda ning kuidas põgeneda kiskjate eest, metsavahid seda talle õpetada ei oleks suutnud.

Eksperdid ütlesid, et turistid peaksid igal juhul loomadest eemale hoidma ning vajadusel lihtsalt helistama metsavahtidele. Nad suudavad ka telefoni teel nõu anda või tulevad ka kohapeale, et olukorda paremini hinnata, rääkis Lewandowski.

Alles hiljuti juhtus sarnane lugu Yellowstone'i rahvuspargis piisonivasikaga. Isa ja poeg arvasid, et vasikal on külm ning toppisid ta autosse. Pärast ei võtnud ema enam last omaks ja vasikas tuli magama panna. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles