Inimesed eelistavad reisikaaslasena lähedastele nutiseadmeid

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisipilt
Reisipilt Foto: SCANPIX

Nutiseadmed on vallutanud meie maailma ning nüüd selgus, et inimesed võtaksid reisile pigem kaasa mõne elektroonilise sõbra kui lähedase.

Uuringus osalenutest vastas 76 protsenti, et nad eelistavad sõbrale või kaamerale hoopis nutitelefoni, vahendab Lonely Planet.

Ühtlasi selgus, et nutitelefonid on reisil üsna kasulikud. Lausa 47 protsenti küsitletutest ütles, et telefoni abil leiavad nad üles kõik vaatamisväärsused ja söögikohad ning 40 protsenti kasutab telefoni ilma kontrollimiseks. 13 protsenti ei kasuta reisi ajal üldse internetti.

Uuringu viis läbi Hotels.com, kes vaatles 9200 kasutaja harjumusi. Selgus, et enamjaolt otsitakse telefoni abil häid restorane ning turge, vaatamisväärsuseid, suunajuhiseid ning randasid.

Lisaks tehti kindlaks, et ameeriklaste jaoks on päevitamisest olulisem interneti olemasolu. Rannas veedetakse keskmiselt kaks ja pool tundi päevast, kuid nutitelefoni vahendusel internetis kolm tundi.

Suuresti kasutatakse reisides ka erinevaid sotsiaalvõrgustikke. 60 protsenti vastanutest tunnistas, et just sel põhjusel on telefoni kaasa võtmine neile tähtis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles