Puudega vähihaige naine sattus lennujaama töötajate halva kohtlemise tõttu haiglasse

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valu käes ei peaks kannatama.
Valu käes ei peaks kannatama. Foto: SCANPIX

Puudega vähihaige naine sattus vastuollu Memphise lennujaama julgestusmeeskonnaga, kes  ta pea katki lõid.

18-aastane Hannah Cohen oli teel Memphisest koju, pärast viimast ajuoperatsiooni, kui sealsed lennujaama turvatöötajad teda halvasti kohtlesid ja ta veriseks lõid, vahendab The Guardian.

Hannah oli lennanud sadu kordi, mistõttu olid talle lennujaama protseduurid läbinisti tuttavad. Seekord aga hakkas millegipärast metallidetektor piiksuma ning Ameerika Ühendriikide Transpordi Julgestusmeeskond palus naisel kõrvale astuda.

Noor naine arvas, et põhjus on tema särgis, kus olid küljes väikesed metallosad. Ta pakkus, et võib särgi seljast võtta, kuna tal on teine särk all, kuid lennujaama naistöötaja vaid naeris. Hannahga oli kaasas ka ema, kes palus ametivõime, et ta võiks oma tütart aidata. Ühtlasi ta selgitas, et Hannah on ühest kõrvast kurt ning ühest silmast pime ning võib kergest sattuda segadusse, mistõttu oleks abi hädavajalik.

Lennujaama julgestustöötajad kutsusid kohale aga relvastatud valvurid, kes üritasid Hannah kinni võtta. Segaduses nooruk proovis aga kõigest jõust pääseda, mistõttu väänati ta ka põrandale niivõrd suure hooga, et ta lõi oma pea vastu maad. Ema sõnul olid kõik kohad verd täis, kuid teda lapse juurde endiselt ei lastud.

Viimaks viidi Hannah haiglasse ning seejärel vanglasse. Päev hiljem viidi ta ka kohtu ette, kuid kui kohtunik nägi Hannah vigastusi loobuti kõigist süüdistustest ning perele hüvitati ka senised kulud. Ühtlasi soovitas kohtunik palgata ka advokaadi.

Nüüdseks on Hannah ja ta ema Shirley kaevanud Memphise lennujaama julgestusmeeskonna kohtusse tekitatud füüsilise ja mentaalse kahju pärast. Lennujaama esindaja on keeldunud kommentaare andmast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles