Linn, mis annab sinna kolijatele 144 000 eurot (10)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa
Uus-Meremaa Foto: SCANPIX

Väikesel linnal Uus-Meremaal on suur probleem, neil on majad ja töökohad, kuid neil pole inimesi.

Koht nimega Kaitangata alustas värbamiskampaaniat, et meelitada inimesi 800 elanikuga linnakesse elama. Seal on praegu rohkem kui 1000 vaba töökohta, vahendab Travel and Leisure.

«Me oleme saanud noorte töötuse kaheni. Mitte kahe protsendini, vaid kahe noore töötuni,» rääkis linnapea Bryan Cadogan. Linn on niivõrd hädas, et otsustas sinna kolijatele pakkuda 144 000 euro väärtuses maja ning maad.

Kohalik pank, advokaadid ja ühisteenused on kõik valmis uusi elanikke vastu võtma ning igati ümberasumisega aitama. «Me oleme vanamoodne ühiskond, me ei pane uksi lukku ja lapsed jooksevad vabalt,» reklaamis Cadogan. 

Peamiselt otsitakse töökäsi põllumajandussektoris, eriti just piimatöösuses. Seni on linn pidanud aastaid töötajaid iga päev bussidega kaugematest linnadest sisse vedama, kuid nüüd soovitakse leida inimesi, kes oleksid valmis ka kohapeal elama.

Täiendus: Linnakese ametivõimud olid üllatunud, et lugu sai niivõrd suure meediakajastuse üle maailma ning sooviavaldusi Kaitangatasse elama tulla on laekunud tuhandeid. Siiski on linnapea öelnud, et sularaha kellelegi linna tuleku eest ei maksta, pigem sooviti tähelepanu juhtida niivõrd soodsale võimalusele osta odava hinna eest endale nii maja kui maa. 

Kui kellelgi peaks olema tahtmist sinna kolida, siis palus linnapea eelnevalt tutvuda Uus-Meremaa immigratsioonireeglitega, et veenduda, kas soovija üldse on sobilik kandidaat saareriigis töötamiseks. 

Kaitangata pakutavate võimaluste ja elukeskkonnaga saab tutvuda siin.  Ning soovikorral tuleks CV ja lisainfo saata siia. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles