Kuidas saada hotellis parem tuba?

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelner
Kelner Foto: SCANPIX

Kui võimalik oleks tahaksid ilmselt kõik saada paremat tuba kui see, mille nad tegelikult broneerinud on. 

New York Timesi vahendusel jagab soovitusi suurlinna hotelliekspert, kelle sõnul ei ole parema toa saamine sugugi nii keeruline kui välja paistab.

Alustuseks soovitatakse broneerida endale hotell mõne reisibüroo kaudu, sest nende töötajatel on tavaliselt otsekontaktid ka hotelli juhtkonnaga, mistõttu võib piisata vaid ühest telefonikõnest, et saaksidki oma puhkust juba laiemas voodis veeta.

Ühtlasi on mitmetel hotellidel lepingud kindlate agentidega, läbi kelle nad oma tube välja müüvad. Nii on näiteks Dorchester Collection seadnud sisse reegli, et kui reisija broneerib toa läbi agendi, saab ta ka kohe automaatselt parema toa kui ta soovis.

Kõige lihtsam on saabumisel küsida, kas oleks võimalik saada paremat tuba. Kui toad on tühjad ja kedagi sinna ka lähiajal tulemas ei ole, siis saab hotelli administraator samuti toa ära vahetada. Sellega võib kaasneda ka väike tasu, kuid tavaliselt on see oluliselt väiksem sellest, mis kallim tuba tegelikult maksis.

Kui otsustate broneerida läbi broneeringusüsteemi, tuleks kindlasti juurde märkida kõiksugu sündmused, mida sinna tähistama minnakse. Sünnipäev või pulma-aastapäev võib hotellile olla piisav põhjus, et teid ilusamasse tuppa majutada.

Broneeri hotellid, mis on alles avatud, sest uued hotellid soovivad alati muljet avaldada. Neil ei ole tavaliselt ülemäära palju reserveeringuid, mistõttu on ka kallimad toad vabad ja nad saavad ning isegi tahavad kõikidele klientidele anda võimalikult hea toa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles