«Tere tulemast põrgusse,» hoiatab kohalik politsei Brasiiliasse reisijaid

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio de Janeiro olümpiamängud
Rio de Janeiro olümpiamängud Foto: SCANPIX

Vaid mõni nädal enne algavaid olümpiamänge ei sõida pea ükski politseiauto, ei tiiruta ükski helikopter ja politseinikud ise paluvad annetusi pastakate, koristusvahendite ja isegi tualettpaberi näol. 

Brasiilia majandus on praegu ajaloo kõige suuremas languses. Rio de Janeiro on kärpinud põhjalikult oma eelarvet, sealhulgas ka politsei ja tuletõrje oma, vahendab The Guardian.

Praegu ei sõida ükski Rio politseihelikopteritest ja rohkem kui pooled politseiautod on jäetud parklasse seisma, et nii bensiini arvelt raha kokku hoida. Samuti ei ole välja makstud korrakaitsjatele lubatud palka.

Selle nädala alguses korraldasid politsei ja tuletõrje protestiaktsiooni ning läksid lennujaama suure sildiga, kus seisis: «Tere tulemast põrgusse. Politseinikele ja tuletõrjujatele ei maksta palka. Rio de Janeiros ei ole mitte kellelgi turvaline».

Olümpiamängude korraldajad on aga veendunud, et Rio majanduslikud probleemid ei mõjuta kuidagi sealset turvalisust, sest väljas on ikka suur hulk politseinikke, kes kaitsevad olümpiaküla ja rannaäärseid piirkondi.

Siiski ei ole politseinike rahamured liialdatud, sest tõepoolest on nad käinud isegi pastakaid ja paberit palumas, et oma raporteid kirjutada. Samal põhjusel on jäänud väiksemad kuriteod isegi registrisse kandmata. Eelmisel kuul teatas kuberner Francisco Dornelles, et tegu on finantsilise katastroofiga.

Olümpiamängude ajal on plaanis tänavatele tuua kokku 85 000 politseinikku ning sõjaväelast, mis on kaks korda rohkem, kui oli korrakaitsjaid Londoni mängude ajal. 12 miljoni elanikuga linna Riosse saabub sel perioodil kuni 500 000 külastajat.

Politseiülem Fernando Veloso kinnitas aga, et lähitulevikus tuleb teha veel kärpeid, mistõttu tuleb üle vaadata ka olümpiamängude aegne töökava. 

View post on imgur.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles