Suvesoovitus: 11 üritust, mida peale jaanitulede külastada

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti tärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal kolmapäeval kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Avinurme tünnilaat (23.06) - Jaanilaat toimub taas Avinurme alevikus. Eesti üks suuremaid maalaatasid, kus põhirõhk on puitkäsitööl. Traditsiooniliselt on erinevaid kauplejaid, väljapanekuid ja näitusi ning mitmekesine kultuuriprogramm. Õhtul süüdatakse jaanituli ja kõik osalejad on oodatud simmanile ansambli saatel jalga keerutama.

2. Triinu Tauli kontsert-rännak, Rannaküla (23.06) - Triinu omab tugevat sidet oma juurte ja loodusega. Tema lauluhääl on kordumatu, selle kõlas peegeldub ürgsete loodusrahvaste teadvus ning müstilised dimensioonid. Triinu muusika on nagu killuke lopsakat ürgloodust. See on hetk, kus vaikib meel ja rahunevad mõtted, et leida end lähemal oma loomulikule olemusele ja olemisele.

3. Arkna mõisa avanemine, puhta toidu- ja terviseteemaline laadapäev (25.06) - Arkna mõis on kui mitmesaja-aastane varalaegas, mille väärtused alles hakkavad meile kõigile avanema. Tule tutvu selle imepärase mõisa hetkeolukorraga, saa osa tulevikuvisioonidest! Kell 9.00 algab laat, kust leiad head ja puhast talukaupa. Tervisealal vana-eesti massaaž ja muud tervist kosutavad tegevused. Evelyn Luikmeli juhendatud meditatsioonid, Hanna Roosi tutvustab shindo'd, lastele kloun, loomad, lastejooga, mõisahoones toimuvad ekskursioonid.

4. III Laimjala Aeruramm, Mägi-Kurdla küla (25.06) - Laimjala Aeruramm on kogupereüritus, mille keskseks atraktsiooniks on sõudepaatide, süstade ja kanuude orienteerumisvõistlus kohalikes lahtedes ja laidudel. Osalema on oodatud 2-liikmelised võistkonnad nii lähedalt kui ka kaugelt. Lisaks orienteerumisvõistlusele jagub kaasahaaravaid tegevusi ka kõigile neile, kes aerujõul mõõtu võtta ei soovi. Randa jääjad saavad jälgida võistluse kulgu suurelt ekraanilt. Lisaks lihvime kalastusoskusi, sööme kalasuppi, maitseme suitsukala ja koduõlut jpm. Lastele on avatud meisterdamise töötuba. Õhtul keerutame jalga ja laulame merelaule!

5. Saatse Seto Muuseumi sünnipäev ja leelotoa avamine (25.06) - Setomaa kõige rikkalikuma vanavarakoguga muuseumi püsiekspositsioon tutvustab Saatset kui vana kirikuküla ja selle lähiümbruse lugu ning inimest. Leelopäevaga sobivalt avatakse Saatse Seto Muuseumi sünnipäeval uus püsiekspositsiooni osa - leelotuba. Avatud on kunstnik Renaldo Veeberi kunstiateljee, kuulata saab seto laulu, vaadata filme.

6. Pärlijõe Tõukerattamaraton (25.06) - Kaugu Veski puhkemaja koostöös Tõukeratta Liiduga korraldab juba viiendat aastat järjest Sännas tõukerattamaratoni.  Pärlijõe Tõukerattamaraton on iga aastaga muutunud populaarsemaks. Aastal 2012 oli tõukerattahuvilisi 16, aastal 2015 oli neid 56.

7. Valga – Valka Helen Triathlon (25.-26.06) - MTÜ Turismile korraldab Valgas juba mitmendat aastat triatloni festivali. Toimuvad võistlused harrastajatele ning toimub olümpiadistantsiga triatlonivõistlus, mis on ühtlasi ka Baltimaade Meistrivõistlus.

8. Kasepää Rannapidu 2016 (25.06) - Kasepää rannapeol on juubel! Juba viiendat aastat pidutsetakse kaunil Peipsi kaldal ning sel aastal astuvad üles Cartoon, 2 Quick Start, Koit Toome & Band, Patune Pool ja DJ Vahur Kollom.

9. Olustvere mõisa pargipidu (26.06) - Kirev kava nii sees kui väljas, tegevusi kõigile! Avatud mõisa kojad. Söök, jook - tule ja naudi!

10. Alma Linnasprint 2016 (29.06) - Alma Linnasprint on paarisorienteerumisvõistlus, mille eesmärgiks on orienteerumise propageerimine ning inimeste liikumisharrastuse parandamine. See on mõnus rahvaspordiüritus, kuhu ootame osalema kõiki huvilisi. Varasematel aastatel on võistlusrajale läinud emad-isad koos sülelastega, vanaemad ja vanaisad koos lastelastega ning muidugi lugematul hulgal rõõmust pakatavaid spordisõpru. Ootame orienteerumisradadele kõiki - asjaarmastajatest professionaalideni.

11. Tuletornikontsert Kõpus (25.06) - maalilisel Hiiumaal astuvad seekord üles Riho Sibul ja sõbrad.

Ürituste info on kokku kogutud puhkaeestis.ee ja maaturism.ee lehtedelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles