Üllatav põhjus, miks lennujaamas on suviti pikemad järjekorrad (1)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekorrad lennujaamas
Järjekorrad lennujaamas Foto: SCANPIX

Tihti leiame suvel lennujaama minnes eest rahvamassid ja kirjutame selle puhkusehooaja arvele, tegelikult on koer aga maetud hoopis mujale.

Kuigi suurenenud rahvahulk tekitab tõepoolest pikemad järjekorrad, siis hoopis rohkem mõju avaldab tegelikult lendajate kogenematus, vahendab Lonely Planet.

Kui kõik inimesed lennujaamas oleksid korduvlendajad, teaksid täpselt, mida neilt oodatakse ja kuidas käituda, läheksid ka suurte masside korral järjekorrad palju kiiremini, rääkis professor Dick Larson.

Sagedased lendajad  teavad, milliste esemetega nad metallidetektorist läbi pääsevad ja millistega mitte. Nii teavad nad juba varakult võtta ära vöö, käekella, taskust mündid ja vajadusel ka jalanõud. Uutele lendajatele tuleb seda kõike alles seletada ning tihti tuleb ka metallidetektorist korduvalt läbi kõndida, mis kõik pikendab järjekordasid, lisas Larson.

Mõnel pool on juba näha olnud ka lennujaama töötajaid, kes pikkade järjekordade puhul käivad inimeste juures ja seletavad juba ette ära, mida turvalindi juures teha tuleb ka kuidas protsessi võimalikult kiireks ja mugavaks muuta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles