Üllatavad viisid, kuidas lennujaamas petta saad

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petis
Petis Foto: SCANPIX

Kuigi lennujaam tundub viimane koht kus tüssata saada, siis on see tegelikult siiski võimalik.

News.com.au on kokku pannud nimekirja peamistest viisidest, kuidas lennujaamas petta võid saada, et oskaksid selliseid olukordi enne järgmist reisi vältida.

1. Pettus kaaluga - ilmselt ei juhtu seda kunagi suurtes ja tuntud lennujaamades, kuid teinekord on lennujaama töötajatel kombeks jätta kaal enne sinu koti peale asetamist nulli keeramata, mistõttu võib sind oodata kopsakas arve lisakilode eest.

2. Turvakontroll - ette on tulnud juhuseid, kus turvakontrolli läbiv inimene on meelega metallidetektori tööle pannud. Kui sina juhtud olema sellise inimese taga, võib teisel pool kontrolli oodata sind halb üllatus. Tavaliselt töötavad sellised pätid kahekesti. Üks nendest paneb meelega tööle metallidetektori ja teine passib peale sinu käsipagasile, mis juba teisele poole jõudnud on. Nii varastatakse väärisesemeid või halvemal juhul pannakse kogu pagasiga jooksu.

3. Keelatud esemed - selline pettus tuli välja eelmisel aastal Manila lennujaamas. Töötajad panid pagasisse laskemoona, mis teadagi ei ole lubatud. Kui töötajad seejärel kauba «avastasid» kirjutasid nad reisijale välja üsna kopsaka trahvi.

4. Tasuta WiFi - paljudes maailma paikades on lennujaamas internet endiselt veel tasuline ja üldse mitte odav. Nii seavad paljud pätid üles internetivõrke, mis on küll tasuta, kuid kui sinna sisse logid, annad juurdepääsu ka oma andmetele.

5. Rahavahetus - kuigi lennujaamas ei tasuks nagunii raha vahetada, siis mõnes paigus, kus rahavahetus ei ole reguleeritud, võib see eriti kulukaks osutuda. Nii öeldakse, et väljas olevad kursid on päevakursid, mis kehtivad teatud kellaajani või küsitakse äärmiselt suurt vahendustasu.

6. Pagasilint - ka pagasilindi juures tasub olla valvas. Seal võib koos olla kümneid inimesi, kes kõik võitlevad hea koha eest ning soovivad oma kohvrit äärmiselt kiiresti kätte saada. Nii ei pane sa tähelegi kui keegi korraks sulle otsa koperdab, kuid kui lennujaamast väljud ja taksosse istud, ei leia sa oma rahakotti enam kusagilt.

7. Tervitus - kui oled hotellist endale juhi vastu kutsunud, seisab ta tavaliselt sinu nimesildiga kuskil saabumiste saalis. Seal leidub aga ka petiseid, kes sinu nime oma sildi peale kopeerivad ning ette poole trügivad. Kui oled unine ja tähelepanematu, võid nii vale inimesega kaasa minna. Lennujaamast välja sõitnud, peatab juht auto kinni ja teatab, et hotelli ta sind ei vii, kui sa just ei maksa jällegi mõnd suuremat summat.

8. Takso - kõige lihtsam viis kuidas petta saada on sõita vale taksoga. Mõned taksojuhid sõidavad kindla kokkulepitud tasu alusel, mis võib olla kordades kõrgem kui taksomeetriga mõõdetud hind, teised väidavad, et taksomeeter on katki ja kolmandad viivad su sihtkohta pika ringiga. Nii on ka Tallinnas ette tulnud olukordi, kus turist on lennujaamast Viru keskuse juurde saanud 50 euroga. Selleks, et vältida petta saamist, tuleb teha eelnevalt kodutööd. Igas riigis on reeglid erinevad ning seega tuleb enne veenduda, milliseid taksosid sihtriigis kasutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles