Viis imeilusat saart, mida saab külastada vaid kruiisilaevaga

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saar
Saar Foto: SCANPIX

Kruiisireisid koguvad viimasel ajal järjest populaarsust ning nii on oma sadamad  turistidele avanud lisaks teada-tuntud saareriikidele veel ka erasaarte omanikud.

Nüüd on võimalus uudistada, mida tähendab üks erasaar ja mida seal teha saab. Siiski peaksid kõik kruiisituristid, kes mõnd taolist saart külastada soovivad, pikalt ette planeerima ning oma külastused juba varakult reserveerima, vahendab Telegraph.

1. Sri Bani Yas, Abu Dhabi – saar on ühtlasi piirkonna üks suurimaid looduskaitsealasid, kus on võimalik näha kaelkirjakuid, gepardeid ja isegi hüääne. See on koduks rohkem kui 13 000 erinevale loomale ning miljonitele puudele ja taimedele. Lisaks rikkalikule loodusele on saarel ka pikk ajalugu, mida külastajatel on võimalik avastada. Seal asuvad ühe kristliku kloostri varemed.

2. Harvest Caye, Belize – erakordne ei ole mitte ainult see, et turistidel on võimalik külastada erasaart, vaid ka see, et sinna ehitatakse Belize'i ainuke kruiisilaevasadam. Nii saab lühikeste ekskursioonidega käia vaatamas maiade varemeid või harrastada kohalikel jõgedel ekstreemsporti.

3. Great Stirup Cay, Bahama – see saar saab olema luksuse nautijate paradiis. Siia rajatakse spaakeskus eraldatud rannaga, peenete restoranide ja mereäärsete villadega. Great Stirup Cay kuulub kogu täiega Norra kuriisifirmale Norwegian Cruise Line, mistõttu tuleb soovijatel sinna just nendega sõita.

4. Half Moon Cay, Bahama – see on eraomandis olevatest saartest üks vähem arendatud saari, sest suurem osa on jäetud rändlindude valdusesse. Siiski on ka siin võimalik mõnusalt rannas aega veeta ja vahelduseks käia linde vaatlemas.

5. CocoCay, Bahama – see saar kuulub maailm ühele suurimale kruiisilaevafirmale Royal Carribean ning pole ainuke nende omandusse kuuluv maalapp. CocoCays on võimalik snorgeldada ja sukelduda, ujuda ja matkata nagu puhkusesaartel ikka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles