Maailma kõige veidramad joogid

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jook
Jook Foto: SCANPIX

Kolme-peenise vein, sea platsenta mahl ning panda kaka tee on vaid mõned näited maailma kõige veidramatest jookidest.

Reisides tahame alati proovida kohalikku sööki ja jooki, kuid mõnikord tuleks olla ettevaatlik ja vähemalt eelnevalt veenduda, mida täpselt serveeritakse, vahendab Daily Mail.

1. Ayahuasca, Peruu - seda jooki kasutavad Peruu põliselanikud hallutsinatsioonide ning nägemuste esile kutsumiseks. Joogi kokkusegamiseks kasutatakse kaht erinevat taime, mis sisaldavad hallutsinogeenseid aineid.

2. Vaportini, Ameerika Ühendriigid - jook soojendatakse 60 kraadini, seejärel hingatakse alkohol läbi kõrre sisse. Aurustuv alkohol ei lase meie keha kaitsemehhanismil tööle asuda, mistõttu ei taju inimene, kui palju ta tarbinud on. Joogi segamisel kasutatakse mingit tugeva maitsega alkoholi, tuld ja kõrt.

3. Platsenta 10000, Jaapan - joogil on tarretiselaadne konsistents ning väidetavalt on sellel ka virsiku maitse. Ühtlasi usutakse, et jook suudaks enndast taastoota. Kokteili segamiseks on kasutatud sea platsentat ja tarretist.

4. Kolme-peenise vein, Hiina - väidetavalt annab selle joogi joomine meestele mehelikkust ning seksuaalset võimekust juurde. Veini tegemisel on tõepoolest kasutatud kolme looma, hirve, hülge ja koera peeniseid. Lisatud on ka riisiveini.

5. Peyote tee, Ameerika Ühendriigid - seda juuakse peamiselt Ühendriikide lõunaosas. Joogi valmistamisel kasutatakse hallutsinogeenset kaktust, milles leidub ka psühhoaktiivsed alkaloide.

6. Spirytus Rektyfikowany, Poola - sisuliselt on tegemist puskariga, kus alkoholisisaldus on aetud lausa 95% kõrgusele, mistõttu on pahaaimamatud turistid tihti sealt pudelist ka oma lõpu leidnud.

7. Feni, India - peamiselt kasutatakse selle joogi tegemisel küll india pähkleid, kuid on kuritegelikke organisatsioone, kes on sinna lisanud ka näiteks akuhapet, mistõttu said jällegi paljud inimesed selle joogi tarbimise tõttu surma.

8. Panda kaka tee, Hiina - üks tops maksab 122 eurot. Kuna pandadel imendub seedimisprotsessis vaid 30% toitainetest, siis on nende väljaheide eriti väärtuslik. Siiski ei panda panda kakat otse joogi sisse, vaid tee, mida joogiks kasutatakse on kasvatatud panda kaka vahel.

9. Waragi, Uganda - jooki tehakse maniokist, banaanidest ja suhkruroost. Siiski juhtus ka selle joogiga õnnetus, kui 2008. aastal surid 80 inimest selle joomise tagajärjel ära, kuna sinna oli lisatud metanooli.

10. Maoviin, Vietnam - kuigi fermentatsiooniprotsess tapab ära mao mürgi, siis salakaubanduses võib see mürk ikka alles jääda ja seega olla ka inimesele ohtlik. Joogi valmistamisel kasutataksegi vaid riisiviina ning mürgist madu.

11. Lehmavesi, India - tuntud kui tervisejook, mis ravib kõike. Siiski on tegu täiesti tavalise lehma uriiniga.

12. Hoihoi Tatea, Uus-Meremaa - joogi tegemiseks kasutatakse õuna essentsi ning hobuse spermat. Väidetavalt on see erakordselt populaarne just naiste seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles