Suvesoovitus: 16 üritust, mida nädala jooksul külastada

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti tärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimumas on palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal kolmapäeval kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Valga-Valka kaksiklinnade festival «Helisev Liivimaa» (08.06-12.06) - juuni on kaksiklinnade Valga ja Valka sünnipäevakuu - 432 aastat möödub päevast, mil Poola kuningas Stefan Batory andis linnale linnaõigused. Nende tähtpäevade tähistamiseks täitub linnaruum viie päeva jooksul laulu, tantsu ja taaskohtumiste rõõmuhõisetega. Loomulikult ei jää toimumata ka kauplejate ja ostjate poolt hästi omaks võetud Liivimaa laat Valga kesklinnas.

2. Soome-ugri filmifestival FUFF III (08.06-11.06) - Tsiistre linamuuseumis näidatakse filme soome-ugri autoritelt. Kõik huvilised on oodatud filme vaatama ja kontserte kuulama. Esinejad ja külalisi on mitmelt poolt Eestist ja mujalt soome-ugri aladelt.

FUFF toimub juba kolmandat korda.

3. Põlva päevad (10.06-.11.06) - Põlva päevad on kodukandifestival, mille kindlateks osadeks on laadamelu linnasüdames, puhkpilliorkestri äratusmäng mööda linna ning simman kesklinnas. Põlva päevade tähtsündmuseks on kahtlemata reedeõhtune motoriseerimata sõidukite mäestlaskumine.

4. Luikjärve talu lahtiste uste päev (10.06) - Luikjärve kindlustalu oma kinnise hoovi ja kõrgete väravatega on üks terviklikumalt säilinud Setomaa eripärase taluarhitektuuri näiteid. Obinitsa muuseumi osaks olev talu on veel ehitusjärgus ja tavapäraselt külastajatele suletud.

5. Rakvere Linna Päevad (10.06-12.06) - Kolme päeva jooksul saavad külastajad osa erinevatest sündmustest, mille südameks on Pika tänava käsitöölaat. Koos Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liiduga tähistame koos nendega üle-eestiliste käsitööpäevade XX juubelit, mis said alguse Rakverest.

6. Toidukultuurifestival Hea Toidu Festival – Grillfest (10.06-11.06) - Kahel päeval pakuvad head ja paremat 250 toidupakkujat Eestist ja välismaalt. Avatud on välirestoranid ja kohvikud ning isegi lemmikloomarestoran. Toimuvad Hea Toidu Laat, üleriigilised kalapüügi ja toiduvalmistamise suurvõistlused ning laste rõõmuks suur ja sisukas mängumaa.

7. Kirikute Öö Tartus (10.06) - Kirikute Öö pakub laiemale avalikkusele võimalust külastada kirikuid, saada rohkem teada nende kultuurilisest väärtusest ja tutvuda kristlusega muusika, kunsti, kohtumiste ja kogemuste läbi.

8. Narva Energiajooks (11.06) - jooksud stardivad Narva kesklinnast Peetri platsilt ning pärast spordivõistlust ootab kõiki Eesti Energia poolt korraldatav meeleolukas Energiapäev Narva linnuse hoovis.

9. Emajõe Bluus - Tartu bluusifestival (11.06-12.06) - Alates 2012. aastast korraldatud muusikafestivalil "Emajõe Bluus", on olnud esinejaid nii Eestist kui välismaalt. Festivalil on nende aastate jooksul laval olnud näiteks Jüri Rosenfeld, B. B. Max, Louie Digman & Blueshound.

10. Tõrva Kodukohvikute päev (11.06) - kohvikutepäeval on avatud 16 kohvikut üle terve linna ning õhtul saab nautida In Boili ja Kärt Johansoni muusikat.

11. Tallinna Tänavatoidufestival (11.06-12.06) - Kohal on üle 60 vinge söögi-joogikoha nii Eestist kui välismaalt! Maitseelamusi pakuvad tuntud Telliskivi Loomelinnaku söögikohad, enamus Eesti foodtruck’e, uued tänavarestod, kokandustähed ja tunnustatud maitsevõlurid erinevatest Eestimaa paikadest, välismaised pop-up-restod ning foodtruck’d Soomest, Lätist, Leedust, Itaaliast ning Inglismaalt.

12. Elva Väepäevad 2016 (11.06-12.06) - Elva Väepäevadel pakutakse inimestele väge ja tervist andvaid tegevusi, tooteid,  teavitust ja meelelahutust. Toimuvad väelaulude kontserdid, kus esinevad Metsatöll, Fantuzzi, Tom Valsberg, Lauri Õunapuu, Airi Vipulkumar Kansar  ja Avo Laanemaa. Loomade ja looduse väest räägivad Aleksei Turovski ja Errol Vares, liikumise väest Vello Vaher, inimese sisemisest väest Anti Kreem.

13. II Eesti Naiste Tantsupidu «MeheLugu» (12.06) - Tantsuetendustes saab näha kirge ja armastust, aga ka viha ja põlgust. Lisaks Eesti rühmadele on väljakul tantsijad Luksemburgist, Norrast, Inglismaalt ja teistest Euroopa riikidest. Peo pealavastaja on 2009. aasta üldtantsupeo lavastaja Ülo Luht.

14. XI Tallinna Kitarrifestival (13.06-17.06) - Nagu juba traditsiooniks saanud, pakub festival kitarrimuusikat kogu oma stiiliderohkuses. Saab kuulata palju eksootilist muusikat Lõuna Ameerikast, Vahemeremaadest, Lähis Idast, samuti meie põhjamaist kitarrimuusikat. Festivali peaesinejad on Hispaania kitarrilegend Ricardo Gallen ja lautolegend Hopkinson Smith.

15. Kallisaba Katla Akustiline Aasta (15.06) -  akustilistel pillidel või üldse ilma pillideta astub 15. juunil kuulajate ette Hendrik Sal-Saller. Kohapealt on võimalik endale lunastada miskit keelele ja hambale ning kel istumisalus koju ununeb, siis pole tarvidust otsa ringi pöörata, leiame lahenduse.

16. Rapla Melu 2016 (11.06) - Raplas on sel päeval avatud kodukohvikud, käsitöölaat, melulaat, kirbuturg ja lasteala, saateks mängib ka muusika. 

Üritused on kokku kogutud puhkaeestis.ee ja maaturism.ee lehtedelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles