Island soovib turistide arvu piirata (1)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Island
Island Foto: SCANPIX

Lennuühendus Islandiga on viimastel aastatel järjest paranenud, mistõttu on saareriiki leidnud tee ka üha rohkem turiste. 

Eelmisel aastal külastas 330 000 elanikuga saart lausa 1,6 miljonit turisti, mistõttu on valitsus hakanud seda suurt voolu piirama, vahendab Lonely Planet.

Nüüdsest kehtib piirmäär, kui kauaks saab oma tuba läbi Airbnb majutusportaali üürida. Kokku võib aastas anda oma tuba üürile 90 päeva ning selle eest tuleb maksta ka maksud. Ühtlasi peab rentija uue seaduse järgi küsima enne luba kõikidelt teistelt elanikelt, enne kui võib toa Airbnb portaali välja sättida.

Airbnb võeti sihikule, sest viimase aasta jooksul on broneeringute arv tõusnud seal lausa 124 protsenti, millega on kaasnenud ka Reykjavikis maja hindade tõus. Paljud kohalikud on ka kurtnud, et pealinnas liigub juba liialt palju turiste ning nad ei soovi, et Reykjavik oleks kohaliku-vaba linn.

Ühtlasi soovitakse veel piirata turistide arvu populaarsetel matkaradadel ja luua rahvusvahelised lennuliinid teistesse linnadesse, et Reykjaviki mitte üle koormata. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles