Ameerika andis Euroopa kohta reisihoiatuse (3)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei
Politsei Foto: SCANPIX

Mai lõpus andsid Ameerika Ühendriigid välja reisihoiatuse terve Euroopa suhtes siin valitseva terroriohu tõttu.

Kuigi terrorioht on reaalne ja sellest saavad aru ka Euroopa suurriigid, ei ole ilmselt siiski mõistlik laiendada reisihoiatust ühekorraga tervele Euroopale, kirjutab The Economist.

Praegu on olukord normaliseerunud ja võimalus sattuda mõne terrorirünnaku ohvriks on minimaalne, mistõttu on kogu Euroopa hõlmamine sama veider, kui ohtlikuks kuulutataks kogu Aasia või Aafrika, rääkis terrorismivastase võitluse ekspert Ameerika Ühendriikides Shamila Chaudhary.

Tavalised reisihoiatused ei ole mõeldud selleks, et inimesed oma plaane muudaksid, selleks on mõeldud juba tõsised hoiatused, mis antakse näiteks pärast terroriakti konkreetsele linnale või piirkonnale.

Reisijat see hoiatus ei mõjuta, kui ta ise just ei otsusta oma plaane muuta. Küll aga võib juhtuda, et paljud ärireisijad peavad enne Euroopasse suundumist läbima spetsiaalse turvalisuskoolituse. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles