4 nippi reisiväsimuse peletamiseks

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emadel on suurem unepuudus kui isadel.
Emadel on suurem unepuudus kui isadel. Foto: SCANPIX

Reisiväsimus võib pärast ajatsoonide vahetust olla tõeline tüütus, sest nii jäävad «väikese uinaku» tõttu nägemata mõned huvitavad paigad või suudad neid vaadata vaid läbi vidukil silmade.

Kuigi iga inimene on erinev, siis on mõned viisid, mis paistavad alati toimivat, vahendab Travel and Leisure.

1. Vesi - kõige parem reisiväsimuse ravija on loomulikult vesi. Juba lennukis tuleks kohvi, musta tee ja limonaadide asemel juua mineraalvett, sest see aitab palju paremini väsimusega pikaajaliselt hakkama saada.

2. Taimetee -  kui soovid siiski teed juua, siis kindlasti tuleks juua mõnd  taimeteed, mitte klassikalist musta või punast teed. Taimetee mõjub kehale paremini ning aitab kõige halvaga võidelda.

3. Maga veidi - kuigi lennukis võib olla teinekord keeruline magada, siis ürita nii palju kui vähegi võimalik siiski seda teha. Pole midagi paremat reisiväsimuse peletamiseks kui hea uni. Kindlasti ei tasuks unne vajumiseks kasutada erinevaid tablette, sest need teevad sind vaid uimasemaks ja kasu neist suurt ei ole.

4. Tee üks shot - siiski mitte alkoholishot, vaid hoopis valmista endale eks  terviseshot, kus sisaldub kurkumi. Kurkum on imeline maitseaine, mis aitab peavalusid ja väsimust vältida, mistõttu peaksid juba mitu päeva enne reisile minemist seda oma toitudesse lisama, nii peaks reisiväsimusega toimetulemine olema lihtsam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles