Kuidas kasutada Google Mapsi ilma internetita? (7)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Maps rakendus
Google Maps rakendus Foto: Scanpix/AFP

Tavaliselt saab Google Mapsi kasutada vaid siis, kui on olemas internetiühendus, kuid tihti on vaja seda just siis, kui internetti kuskilt võtta pole.

Puhkudeks, kus internet justkui maamunalt kadunud oleks, kuid ometi on vaja telefonist kaarti vaadata, on vaja pikemalt ette planeerida. Selleks saab kuulsas rakenduses ka teatud piirkonna kaardi eelnevalt alla laadida, mis võimaldab nii juhtnööre kui ka kõiki vaatamisväärsusi endiselt kaardil näha ka ilma ühenduseta, vahendab Travel and Leisure.

Siiski kehtivad ka sellele võimalusele mõned piirangud. Nii ei ole võimalik saada jalutamiseks, rattaga sõiduks või ühistranspordi juhiseid, ainukesed, mis on saadaval, on mõeldud autoga sõitmiseks. Kuid kui sul parajasti autot istumise all ei ole, siis teed näitab kaart ikka õigesti ja sihtkohta peaks seega ilma probleemideta jõudma.

Ühtlasi tuleb meeles pidada, et kaardid ka aeguvad ja selleks, et saada alati kõige uuemat informatsiooni, tuleks kaarte võimalusel ka uuendada, kui oled sattunud taas internetiühenduse levialasse.

Kuidas laadida alla kaarte, mida ilma internetita kasutada:

1. Pane Google Mapsi rakendus tööle ja veendu, et oled oma Google'i kontosse sisse loginud.

2.  Sisesta otsingusse linna nimi, mille kaarti sa sooviksid alla laadida.

3. Vajuta ekraani allosas olevale ribale, kus on märgitud linna nimi, mida just otsisid.

4. Vajuta ekraanil nupule «salvesta».

5. Seejärel küsib rakendus kinnitust, kas soovid tõesti kaardi alla laadida, kui selle soovi kinnitad, siis oled õnnelikult kaardi omanik.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles