Toscanas pandi müüki terve ajalooline küla

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toscana, pilt illustratiivne
Toscana, pilt illustratiivne Foto: Scanpix/AP

Aeg-ajalt pannakse müüki imeilusaid Toscana villasid, kuid nüüd on müüki sattunud terve küla.

Poggio Santa Cecilia Toscanas Itaalias on 800-aastane hüljatud keskaegne küla, kust avanevad imetabased vaated, vahendab Travel and Leisure.

Siiski peab soovija olema üsna suure rahakotiga, sest ilusate majakestega asum läheb soovijale maksma 395 miljonit eurot. Kuulutuse kohaselt asub küla 20 kilomeetrit Siena linnast ja lühikese sõidu kaugusel on ka spaalinn Rapolano Terme.

Külas on mitmed taluhooned, töökojad, farmid, keskaegse lossi varemed, 18. sajandist pärit villa, mitmed väljakud, orgaaniline puuviljafarm, mets, kaks järve ja kellatorniga kirik.

Poggio Santa Cecilia hüljati 1960. aastatel ning selle ostsid grupp investoreid. Siiski ei jätkunud neil võimalusi või tahtmist, et küla elu elavdada ning nii on see jäänud üsna soiku, mistõttu peab uus omanik läbi viima ka ulatuslikud renoveerimistööd.

Veel jäävad Poggio Santa Cecilia lähedusse veel kuulsad linnad nagu Firenze, Pisa, Arezzo ja Lucca. Toscana on üldiselt tuntud oma rikkaliku kunstiajaloo ning kauni looduse poolest. Sealt on pärit teste hulgas ka Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci, Dante ja Galileo.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles