Hotell, motell, hostel, butiikhostel – millist valida?

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotelli silt
Hotelli silt Foto: SCANPIX

Iga ööbimispaika otsiv reisiplaneerija on kokku puutunud probleemiga, kuidas leida võimalikult soodsa hinnaga võimalikult mugav ööbimiskoht. Majutusasutuste valik on muutunud väga kirjuks ning üha keerulisem on ennustada, milline mugavusaste peitub tegelikult ööbimiskoha nelja seina vahel.

Kireva majutusvõimaluste nimistu eesotsast leiab jätkuvalt hotelli, mis on esmane valik reisijale, kelle jaoks ei ole teenuse sageli kõrge hind probleemiks ning kes soovib luksuslikku majutust koos kõigi hinnas sisalduvate lisadega, rääkis Hektor Design Hostels turundusjuht Ildiko Siimon.

Need rändurid, kelle eelarve on aga pisut piiratum, on altid otsima teisi lahendusi ning langetavad sageli valiku mõne hosteli kasuks, mis kujutab endast soodsamat tüüpi majutust, kus reisijad jagavad tuba harilikult mõne teise peatujaga.

Hostelites veedavad tavapäraselt aega mitmed erinevad rahvused, mistõttu pakuvad taolised majutusasutused lisaks öömajale ka meeleolukaid sotsiaalseid võimalusi. Nii leiab näiteks Tallinnast United Backpackers hostelist suure piljardilaua ja filminurga. Kuid sellele vaatamata on pea igas hostelis võimalik siiski saada ka privaatsemat majutusteenust, ütles Siimon. Eesti suvepealinnas Pärnus asuvas Hommiku hostelis ei leia näiteks ühtegi ühiselt kasutatavat magamistuba, mis annab võimaluse rahulikult kaaslasega puhkust nautida. 

Üsna uus mõiste Eestis on aga butiikhostel, mis pakub kõiki traditsioonilisi hotelli teenuseid, aga seda hosteli hinnaklassiga. Võrreldes hariliku hosteliga leiab butiikhosteli seinte vahelt sulami eeskujulikust majutusasutusest, stiilsest disainist, kunstist ning kõrgtehnoloogiast, mis murravad arusaama hostelist kui isikupäratust seljakotirändurite kohtumispaigast. «Lääne-Euroopas on butiikhosteli tüüpi majutus juba küllaltki levinud ning ei tähenda enam ammu seda, et teenus annaks järele kvaliteedis,» sõnas Siimon.

Autoreisijad ja mototuristid kasutavad sageli motelle, mis Eestis pole ehk nii populaarsed kui riikides, kus läbitakse pikki vahemaid mööda kiirteid. Motellid pakuvad samuti mugavat ja soodsat ööbimislahendust liikvel olevatele puhkajatele, asudes enamasti suurte maanteede ääres.

«Kõige kindlam viis leida endale kõige sobivam ööbimisvõimalus on panna paika see, milline on külastaja minimaalne mugavusootus ning maksimaalne hinnapiir. Erinevad hotelliportaalid nagu Booking.com aitavad leida ka Eestist väga laia valiku ööbimiskohti ning pea alati on neis portaalides näha nii majutusasutuse pildid kui ka loetelu seal pakutavatest mugavustest. Ebameeldivate üllatuste vältimiseks tasub siiski hotelliga ühendust võtta ja kõik, mis tähtis, üle küsida,» soovitas Siimon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles